Ferrarin uudesta F1-tykistä kiertää italialaisittain herkullisia huhuja – julkistus edessä ensi viikolla

F1-talli Ferrari esittelee uuden SF-23-autonsa, tai ainakin sen ulkoasun, ensi viikon tiistaina 14. helmikuuta. Mediassa uudesta autosta kiertää jo italialaisittain herkullisia huhuja.

Ferrari aloitti viime kauden vahvasti ja pysyi Red Bullin vauhdissa aina kesään asti. Lopulta Max Verstappen karkasi kuljettajien mestaruuteen 146 pisteen erolla Charles Leclerciin. Valmistajissa eroa kertyi Red Bullin hyväksi peräti 205 pistettä.

Yksi suurimmista syistä Red Bullin loppukauden menestykseen oli se, että talli sai karsittua autostaan kauden edetessä ylimääräisiä kiloja pois – jotain, missä Ferrari ei onnistunut alkuunkaan yhtä hyvin.

Viime kauden alkaessa peräti yhdeksän tallia kymmenestä kamppaili autonsa tuntuvan ylipainon kanssa. Ainoastaan Alfa Romeo oli päässyt lähelle 798 kilon minimipainoa.

Nyt huhut Italiasta kertovat, että uuden Ferrarin kori olisi kahdesta kolmeen kiloa kevyempi kuin edeltäjänsä. Kierrosajaksi muutettuna tämän arvioidaan tarkoittavan noin kymmenyksen parannusta kierrosta kohden.

Se, mihin tämä riittää, on kokonaan toinen asia, sillä varmaa on, että myös Red Bullilla on paiskittu talvikauden aikana hommia.

Lue myös:

    Uusimmat