Ferrarin sisällä kuohui taas! Pilasiko Sebastian Vettel tahallaan Charles Leclercin aika-ajon? – ”Seb hidastaa vauhtia”

Ferrari-tallin taktinen silmä petti jälleen, kun Abu Dhabin F1-kisan aika-ajot menivät tiimin osalta pilalle huonon ajoituksen takia. Charles Leclerc ei ehtinyt lainkaan viimeiselle kierrokselleen Ferrarin jätettyä liian vähän aikaa lämmittelykierroksen tekemiseen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

– Meillä on aika vähän tiukalla ulostulokierroksella, kisainsinööri kertoi rauhallisesti Leclercille.

Hetken päästä tilanne alkoi olla jo kriittinen. Sebastian Vettel sen sijaan ehti juuri ennen punaisten valojen syttymistä uudelle kierrokselle, kun taas Leclerc oli joutunut jättämään tallikaverinsa hidastelun takia koko ajan enemmän väliä Vetteliin, mikä kostautui lopulta.

– En taida ehtiä. Seb hidastaa vauhtia, Leclerc viestitti tiimiradioon.

Näin myös kävi. Vettel kiihdytti uudelle kierrokselle, mutta Leclerc joutui heivaamaan vauhtinsa. Siitä huolimatta Vettel ei pystynyt parantamaan aikaansa, vaan jäi monacolaisen taakse viidenneksi.

Leclerc oli aika-ajon jälkeen diplomaattinen, kun häneltä kysyttiin syytä mokaan.

– Ei mitään hajua. Joskus tuollaista tapahtuu. En tiedä, johtuiko se epäonnesta vai olisimmeko voineet tehdä jotain paremmin, Leclerc kommentoi.

– Analysoimme kuitenkin sen, ja yritämme välttää sen niin, ettei sitä tapahdu uudelleen, koska tämä oli sääli, hän jatkoi.

Ferrarin kuskien välillä on ollut ristiriitoja läpi kauden. Edellisessä kisassa Brasiliassa tilanne kärjistyi, kun Vettel ja Leclerc kolaroivat yhteen, mikä johti molempien keskeytykseen.

Lue myös:

    Uusimmat