Ferrarin sisällä kytee tulevan F1-kauden vaarantava selkkaus: "Pitää saada tolkku – jotain muututtava johtoportaassa"

F1-kausi huipentuu Abu Dhabissa – näissä tunnelmissa lähdetään viimeiseen GP:hen 25:43
Ossi Oikarinen ja Antti Rämänen käyvät läpi F1-kauden 2019 käänteitä.

Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin käymä Ferrarin sisäinen valtataistelua on vaarassa tuhota italialaisjätin mahdollisuudet F1-kaudella 2020, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen näkee. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari menetti mestaruusmahdollisuutensa tulevana viikonloppuna Abu Dhabissa päättyvällä kaudella jo hyvissä ajoin. Mercedes oli alkuvuonna rautaisessa iskussa, minkä lisäksi Ferrari hukkasi harvat paikkansa luotettavuusongelmien ja virheiden takia. 

Kesätauon jälkeen punaisten autojen vauhti on ollut huomattavasti parempaa, jopa sarjan parasta, mutta tähtikuskien sisäinen vääntö on lisännyt ongelmia. Tallipomo Mattia Binotto linjasi kauden alla, että Vettel on italialaisten ykkösheppa, mutta kun Leclerc osoitti pystyvänsä vähintään vastaamaan saksalaisen vauhtiin, arpominen alkoi. 

Tallimääräykset, läheltä piti -tilanteet ja niskuroinnit eskaloituivat Brasilian GP:ssä reilu viikko sitten, kun Vettel ja Leclerc kolaroivat toistensa autot keskeytyskuntoon. Tuloksena nolla pistettä ja massiivinen nöyryytys Ferrarille. 

– Siihen, että tallin sisällä taistellaan niin tiukasti ykkössijasta, on varmasti mennyt energiaa ja keskittymistä. Sitä asetelmaa, joka on Mercedeksellä – kaksi nopeata kuljettajaa, jotka eivät tee hallaa toistensa tuloksille – ei ole Ferrarilla. Ferrarilla kuljettajien ylpeys menee vähän liian pitkälle, ja sitä kautta nähdään keskinäisiä kahinoita ja kolareita, Ossi Oikarinen selvitti MTV Uutiset Livessä.  

– Tällä kaudella on nähty kisoja, joissa Ferrari on joutunut huonoon asemaan kuskien liian rajun keskinäisen kamppailun takia. Siihen Ferrarin pitää saada tolkku, jos he haluavat taistella mestaruudesta ensi kaudella. On kuitenkin vaikea nähdä, että sinne saataisiin kuri ja järjestys, jos jotain ei muutu johtoportaassa, asiantuntija lisää.

Juttu jatkuu videon alla. 


MTV Urheilun F1-toimittaja Antti Rämänen on seurannut Vettel-Leclerc-väännön Italian mediassa synnyttämää uutisointia koko kauden ajan. 

– Italiassa on nostettu esiin aiheellinen kysymys, että jos kaksintaistelu on tässä vaiheessa näin väkivaltaista, niin mitä se olisi, jos Ferrari pystyisi nousemaan valta-asemaan ja nämä kuljettajat kävisivät mestaruustaistoa keskenään. Se vaara, että he torpedoisivat toistensa mahdollisuuksia, on järjetön tällä hetkellä, Rämänen huomauttaa. 

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen ja MTV Urheilun F1-toimittaja Antti Rämänen kävivät maanantaina MTV Uutiset Liven lähetyksessä läpi muun muassa Ferrarin moottorikohun käänteitä, Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen esityksiä kaudella 2019 sekä F1-tulokkaiden vertailua. Keskustelun voit katsoa jutun pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat