Ferrarilla oli valmiit suunnitelmat Bianchille – "Kohtalo puuttui peliin"

Jules Bianchille oli pedattu paikka Ferrarin F1-tallista, paljastavat Ferrarin entinen pääjohtaja Luca di Montezemolo ja ex-tallipomo Stefano Domenicali.

Bianchi pääsi ensimmäisenä kuljettajana Ferrarin akatemiaan vuonna 2009. Kaudeksi 2013 hän nousi Marussian F1-tallin kisakuljettajaksi, mutta ura päättyi traagiseen onnettomuuteen viime lokakuussa Japanin osakilpailussa. Bianchi menehtyi onnettomuudessa saamiinsa päävammoihin perjantaina.

- Jules oli aina Maranellossa. Hän tuli joka päivä tehtaalle saavuttaakseen unelmansa ajaa Ferrarilla, entinen tallipäällikkö Stefano Domenicali muisteli italialaiselle Sky-kanavalle.

- Suunnitelmissamme oli, että Marussian jälkeen hän olisi mennyt toiseen talliin kasvamaan, minkä jälkeen hän olisi valmis isoon hyppäykseen. Näin suunnittelimme muutama vuosi sitten. Valitettavasti kohtalo puuttui peliin, Domenicali lisäsi.

- Hän olisi ansainnut toisenlaisen kohtalon.

Ferrarin entisen pääjohtajan Luca di Montezemolon mukaan Bianchista kaavailtiin Kimi Räikkösen seuraajaa.

- Jules Bianchi oli yksi meistä, hän oli Ferrari-perheen jäsen. Hänet oli valittu tulevaisuutta varten - kunhan yhteistyö Kimi Räikkösen kanssa olisi päättynyt, Montezemolo sanoi Gazzetta dello Sportin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat