Ferrari-pomo lupaa: Taistelu jatkuu loppuun asti

Ferrarin vauhti Malesian GP:ssä oli vakuuttavaa. Lopputulos ei kuitenkaan tyydyttänyt.

Ferrari on saavuttanut viimeisestä kahdesta kilpailusta vain 12 pistettä. F1-historian menestyksekkäimmän tallin vauhti on ollut jopa Mercedestä parempaa, mutta tällä kertaa auton luotettavuus petti.

- Meillä oli koko viikonlopun ajan erittäin kilpailukykyinen auto. Kimi Räikkösen aika-ajo ja Sebastian Vettelin suoritus kilpailussa olivat todiste siitä, Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene kertoi tallin tiedotteessa.

- Viikonloppu oli myös kauden vaikein, sillä kohtasimme paljon ongelmia.

Molempien Ferrareiden moottoreista petti imusarja. Vettel koki ongelman aika-ajossa, jonka takia MM-taistelussa mukana oleva saksalainen joutui starttaamaan kilpailuun viimeisestä lähtöruudusta. Räikköselle kyseinen ongelma iski ennen kilpailun alkua, jonka takia suomalainen ei päässyt edes lähtöviivalle asti.

Vettel teki huikean nousun kilpailussa ja hätyytteli jopa palkintokorokepaikkaa. Rataennätyksen tehnyt nelinkertainen maailmanmestari oli lopulta neljäs sija.

- Tiimi paiski urakalla töitä, jotta nämä ongelmat saatiin ratkottua. Jatkamme taistelua kauden loppuun saakka.

Valmistajien sarjassa Ferrari on nyt 118 pistettä Mercedeksen perässä. Kuljettajien puolella Vettelin ero MM-sarjaa johtavaan Lewis Hamiltoniin on 34 pistettä.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Japanissa.

Lähde: Ferrari.com

Vettelin aika-ajo päättyi tekniseen vikaan 1:13

Lue myös:

    Uusimmat