Ferrari-pomo jyrähti: Mercedeksen F1-auto liputettava laittomaksi – Toto Wolff löi jo vastineen pöytään

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei pidä siitä, millaisia ratkaisuja Mercedes on tehnyt uuteen F1-autoonsa. Binotto kritisoi sitä, miten Mercedeksen peilin pidikkeet ovat vain ja ainoastaan aerodynaamisia siivekkeitä. Binotton mukaan ne pitäisi kieltää suorilta käsin.

Mercedes toi Bahrainin kolmipäiväisiin F1-testeihin täysin uudistetun version W13-autostaan. Jo etukäteisarvioissa isoin huomio kiinnittyi auton sivuponttooneihin, jotka käytännössä loistivat poissaolollaan.

Isoin kritiikki kohdistui kuitenkin Mercedeksen auton peilien kiinnitysmekanismiin. Mercedes kun toi Bahrainiin ratkaisun, missä peilien pidikkeet ovat isoja siivekkeitä.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei pitänyt näkemästään.

– Jotkut peiliratkaisut ovat hyvin yllättäviä. Emme osanneet odottaa tuollaisia innovaatioita, Binotto sanoi Bahrainissa.

Binotto vetoaa siihen, että Mercedes F1-auto on laiton.

– Olemme jo aiemmin puhuneet siitä, että peilit eivät saisi olla osa auton aerodynaamisia ratkaisuja. Niistä pitäisi vain katsoa taaksepäin, Binotto totesi.

Samaisessa lehdistötilaisuudessa mukana ollut Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff suhtautui Binotton kommentteihin rauhallisesti.

Wolffin mukaan Mercedeksen ratkaisu ei ole laiton.

– Prosessissa ei ollut mitään epäselvää. Kun kehitystyössä mennään johonkin tiettyyn suuntaan, FIA antaa siihen oman näkemyksensä, Wolff huikkasi, viitaten siihen, että kansainvälinen autoliitto on antanut oman siunauksensa Mercedeksen peileille.

Lue myös:

    Uusimmat