Mercedes jysäytti F1-testeissä: tämä radikaali näky sai vastustajat hämilleen

Huhut Mercedeksen F1-auton jättimäisistä muutoksista talven viimeisiin testeihin saivat vahvistuksen, kun talli toi Bahrainin radalle radikaalista uusiutuneen ajokin. Red Bull -leirissä näky herätti heti hämmennystä.

Muun muassa italialainen Corriere dello Sport ja saksalainen Auto Motor und Sport uutisoivat jo ennen Bahrainin testiviikon alkua, että Mercedes on kilpailijoiden järkytykseksi pitänyt varsinaisen uutuusautonsa visusti piilossa muilta ja tuovan sen näytille vasta viimeiselle testiviikolle.

Näin myös kävi. Mercedeksen kokonaan uusiksi suunnittelema W13-auto tuotiin torstaina päivänvaloon rajusti muuttuneilla sivuponttooneilla. Jäähdyttimien paikkaa vaihtamalla autossa ei ollut enää lainkaan tuttuja muotoja, vaan auton kylki leveni koko matkalta ylhäältä alaspäin tultaessa.

Red Bull kiistää tallipäällikön Mercedes-syytökset

Samalla Mercedeksen autossa nähtiin sivupeileihin lisätyt tukipalkit, jotka eivät sääntöjen mukaan saisi toimia ilmanohjaimina. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kuitenkin älähti niistä.

– Nuo eivät ole peilin pidikkeitä, vaan kaksi siipeä. Meidän näkemyksemme mukaan Mercedes on mennyt liian pitkälle. Tuo ei mene yksiin sääntöjen hengen kanssa, Horner kommentoi Auto Motor und Sportille.

Red Bull kiirehti kuitenkin pian kiistämään, että Horner olisi kritisoinut tällä tavalla Mercedeksen autoa.

– Christian Horner ei ole antanut haastattelua koskien Mercedeksen autoa. Mitkä tahansa tänä aamuna hänelle merkityt sitaatit ovat virheellisiä, talli tiedotti BBC:n mukaan.

Tilanteen tekee erikoiseksi, että kyseinen lausunto oli Auto Motor und Sportin hyvin kokeneen Michael Schmidtin jutussa.

– Kyllä. Me saimme myös Red Bullilta viestin, jossa he väittivät, ettei Christian Horner ole puhunut kenellekään. En tiedä, miksi he niin tekivät, Schmidtin työtoveri Tobi Grüner kertoi Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat