Ferrari-pomo jatkaa purnaamistaan hävityn kulissiväännön jälkeen – "Hävettää"

Ferrarin tallipäällikköä Mattia Binottoa "hävettää" se, että muut tallit eivät suostuneet esitykseen vaihtaa viime kauden renkaisiin loppukauden ajaksi.

Etenkin Ferrari ja Red Bull ajoivat hanketta, että F1-sarjassa ajettaisiin viime kauden renkailla, jotta Mercedeksen dominointia saataisiin suitsittua. Tallit eivät kuitenkaan olleet yhtä mieltä asiasta, joten kausi ajetaan loppuun Pirellin täksi vuodeksi uudistamilla renkailla.

Mercedes jäi Itävallassa ensi kertaa ilman voittoa, mutta se johtui lähinnä tallin jäähdytysongelmista. Se ei silti pysäytä Binotton kritiikkiä.

– Minusta me menetimme ison mahdollisuuden rengaspäätöksellä. Jotain olisi pitänyt tehdä, Binotto totesi motorsport.comin mukaan.

– Välillä puhumme paljon emmekä toimi, joten minua hävettää todellaa paljon, että emme vaihtaneet rengastyyppiä loppukaudeksi. Tämä olisi ollut hyvä mahdollisuus tasoittaa peliä, hän totesi.

Purnaus johtuu ennen kaikkea siitä, että Pirelli muutti renkaiden kulumapintaa, ja Mercedes on saanut kesytettyä uudet renkaat kilpailijoitaan paremmin.

McLarenin tallipomo Andreas Seidl otti asiaan yksinkertaisen kannan: asia pitää vain hyväksyä. Hän vertasi rengaskeskustelua tällä hetkellä kuumana käyvään porinaan rangaistuksista. Kanadan ja Itävallan kisan jälkeen lopullisen voittajan varmistumista on odoteltu pitkään ruutulipun heilumisen jälkeen.

– Säännöt, jotka meillä on, ovat tulosta tallipäälliköiden ja kuljettajien haluista näille säännöille. Siksi säännöt pitää hyväksyä, Seidl totesi.

Lue myös:

    Uusimmat