F1-tallit vaativat muutosta renkaisiin – rääväsuu keksi aivan oman idean Mercedeksen dominoinnin pysäyttämiseksi

Perjantaina Itävallassa F1-tallit, kansainvälisen autoliiton FIA:n edustajat sekä F1-sarjan rengastoimittaja Pirelli istuivat alas kokouksessa, jossa muun muassa äänestettiin siitä, pitäisikö kuninkuusluokassa palata käyttämään viime vuoden renkaita.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Erityisesti Ferrari ja Red Bull olivat ajaneet hanketta, jossa he vaativat paluuta vuoden 2018 rengaspohjaratkaisuun. Kahta F1-kärkitallia ei ole miellyttänyt se, miten Mercedes on saanut vuoden 2019 renkaat toimimaan muita paremmin.

Kädenvääntö liittyi renkaiden kulumapintaan, jota muutettiin tälle kaudelle.

Mikäli Ferrari ja Red Bull olisivat saaneet taaksensa enemmistön F1-talleista, olisi sarjassa voitu palata vanhaan malliin jo Belgian GP:ssä. Äänestys päättyi kuitenkin tasan 5-5, minkä myötä muutosta ei toteuteta.

Itse kokouksessa koettiin myös sangen hulvattomia hetkiä. Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan räväköistä kommenteista tutulla Haasin tallipomolla Günther Steinerilla oli aivan omat ideat Mercedeksen pysäyttämistä varten.

– Steiner ehdotti meille 20 kilon lisäpainoja, Wolff paljasti GrandPx.newsin mukaan.

Videolla tyylinäyte Steinerin räväkästä verbaalisuudesta.


Myös Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost oli ehdottanut Mercedekselle rajallisempaa bensamäärää kisaan, minkä myötä saksalaistalli joutuisi säästämään entistä enemmän polttoainetta.

Ferrarin saksalaiskuljettajalla Sebastian Vettelillä oli myös oma idea siihen liittyen, miten F1:ssä pitäisi ratkaista paljon puhuttavat ongelmakohdat ja kädenväännöt.

– Mitä meidän pitäisi allekirjoittaa, on se, että tulevaisuudessa Ross Brawn (F1-sarjan urheilujohtaja) tekee päätökset itse, Vettel sanoi sisäpiirilähteiden mukaan kokouksessa.

Eri tahot ovat pyrkineet löytämään ratkaisuja, joilla Mercedeksen totaalinen dominointi saataisiin aisoihin. Mercedes on ottanut tämän kauden kahdeksasta kisasta kahdeksan voittoa. Näistä kuusi on mennyt Lewis Hamiltonille ja kaksi Valtteri Bottakselle.

Lue myös:

    Uusimmat