Fernando Alonsolta hirmuveto F1-testeissä – löi heti Renault-kuskien aika-ajotulokset

Renault’n rattiin palannut Fernando Alonso oli päivän nopein kuljettaja Abu Dhabissa ajetuissa F1-kauden päätöstesteissä.

Alonso sai Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta poikkeusluvan osallistua niin sanottuihin nuorten kuljettajien testeihin kaksivuotiseksi venyneen ajotaukonsa takia.

Ensi kaudella Renault’n perinnettä jatkavan Alpinen rattiin istuva Alonso teki päivän kärkiajaksi 1.36,333. Tämä oli heti parempi aika kuin Daniel Ricciardon ja Esteban Oconin viime viikonloppuna samalla autolla tekemät aika-ajokierrokset. Abu Dhabin aika-ajoissa Ocon oli 11:s ajalla 1.36,359. Renault’lla ajopäivän espanjalaisen kanssa jakanut Guanyu Zhou jäi Alonsosta yli 1,5 sekuntia.

Alonson jälkeen seuraavaksi nopeimpia olivat Mercedeksellä ajaneet Nyck de Vries (1.36,595) ja Stoffel Vandoorne (1.36,840). Nämä jäivät Valtteri Bottaksen viikonloppuna kellottamasta aika-ajojen ajasta pitkälti toista sekuntia.

Myös Alfa Romeolla ajanut Robert Kubica oli kovassa vauhdissa. Hän päihitti ajallaan 1.37,446 Kimi Räikkösen lauantain parhaan aika-ajokierroksen reilulla kymmenyksellä.

Haas-tallin autolla ajanut Mick Schumacher ei saanut päivän 125 kierroksestaan parasta irti. Schumacherin aika 1.39,947 oli koko päivän heikoin.

Lue myös:

    Uusimmat