Fernando Alonso sai jo omansa – F1-kisan hurjasta kolarista lätkäistiin toinenkin rangaistus

Tulosruutu: Max Verstappen voitti Yhdysvaltojen GP:n, Red Bullille merkkimestaruus

F1:n sunnuntain Yhdysvaltojen GP:ssä nähtiin raju kolari, kun Alpinen Fernando Alonso osui ohitustilanteen yhteydessä Aston Martinin Lance Strolliin. Alonso pystyi jatkamaan kisaamista, kun taas Strollin leikki loppui samaan syssyyn. Kisan tuomaristo näki, että Stroll oli syypää kolariin.

Kaksikko osui yhteen kierroksella 22. Kolari syntyi, kun Alonso lähti ohittamaan Austinin radan pitkällä takasuoralla ensi kauden tallikaveriaan Strollia. Espanjalainen teki yrityksensä varsin myöhäisessä vaiheessa, eikä hän ehtinyt enää reagoida Strollin väistöliikkeeseen.

Alonson Alpine ikään kuin leikkasi Strollin auton yli. Alonso pystyi juuri ja juuri välttämään rajun seinäosuman.

Strollin Aston Martin vaurioitui pahasti kolarin yhteydessä ja kanadalaisen kisa päättyi radan takasuoralle.

Kilpailun tuomariston mielestä Stroll oli pääsyyllinen kolarin syntyyn. Strollille lätkäistiin kolmen lähtöruudun rangaistus ensi sunnuntaina ajettavaan Meksikon GP:hen.

Alonson kohtalo uusiksi?

Alpinen espanjalaiskuljettaja Alonso sai puolestaan 30 sekunnin aikarangaistuksen, kun hän jatkoi ajamista rikkoontuneella menopelillä. Alonson auton toinen peili roikkui irrallaan useiden kierrosten ajan. Alpine ei reagoinut tilanteeseen, minkä myötä Alonsolle lätkäistiin 10 sekunnin stop and go -rangaistus.

Kilpailun jälkeen kyseinen tuomio muutettiin puhtaaksi 30 sekunnin aikarangaistukseksi. Sen myötä maaliin seitsemäntenä ajanut Alonso tipahti aina sijalle 15. asti.

Rangaistuksen taustalla oli Haasin tekemä protesti. Yhdysvaltalaistalli vetosi siihen, miten Alonsolle olisi pitänyt heiluttaa mustaoranssia lippua, joka osoittaa sen, että autossa oleva vaurio on korjattava välittömästi.

Alpine teki tapauksesta vastavalituksen, koska sen mukaan Haas jätti protestinsa 24 minuuttia liian myöhään. Alpinen mukaan alkuperäistä protestia ei olisi pitänyt käsitellä lainkaan.

Kisan voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen.

Lue myös:

    Uusimmat