F1-lopputuloksiin muutos: Fernando Alonso sai tuntuvan rangaistuksen

Videolla kuvaa USA:n GP:stä.

Alpinen espanjalaiskuski Fernando Alonso on saanut 30 sekunnin aikarangaistuksen, mikä pudottaa kokeneen espanjalaiskuskin lopputuloksissa sijalle 15.

Alonso ylitti USA:n GP:n maaliviivan seitsemäntenä, mutta kilpailun tuomaristo lätkäisi konkarille 30 sekunnin aikarangaistuksen.

Rangaistuksen taustalla on Alonson ja Lance Strollin välinen kolari, minkä jälkeen espanjalainen pystyi kuitenkin jatkamaan radalla, vaikka Alonson ajokin etusiipi oli merkittävällä tavalla rikki ja oikea peili oli vaurioitunut.

Alonsoa ei kuitenkaan otettu varikolle, sillä ratavirkailijat eivät näyttäneet mustaoranssia lippua, joka osoittaa kuljettajalle, että autossa oleva vaurio on korjattava välittömästi.

Haas teki tilanteesta protestin vedoten siihen, ettei Alonson auto ollut kolarin jälkeen turvallinen oikean peilin vaurioiden vuoksi. Protesti johti lopulta Alonson rangaistukseen. Haas huomautti omassa protestissaan, että heidän kuljettajilleen on kauden aikana näytetty kyseistä lippua jo kolmesti tällä kaudella.

Tuomaristokin katsoi lausunnossaan, että peilin vauriot tekivät Alonson autosta vaarallisen.

– Todisteet näyttävät, että (Alonson) ajoi ensin useita kierroksia heiluvalla peilillä, kunnes se putosi kokonaan pois, FIA:n päätöksessä todetaan.

– F1-sääntöjen pykälä 3.2 on selkeä. Auton on oltava turvallisessa kunnossa läpi kisan ja tässä tapauksessa ei ollut niin. Vastuu tästä on Alpinella.

Alpine on ilmoittanut tehneensä protestin siitä, millä edellytyksillä Haasin alkuperäinen protesti otettiin käsiteltäväksi. Alpinen mukaan Haas jätti protestinsa 24 minuuttia myöhässä määräajasta eikä protestia siksi oisi tullut käsitellä lainkaan.

Lue myös:

    Uusimmat