Valtteri Bottakselle ja Lewis Hamiltonille ilouutisia, Ferrarille ja Red Bullille pettymys – F1-tallit äänestivät merkittävästä muutoksesta

F1-tallit, kansainvälinen autoliitto FIA ja kuninkuusluokan rengasvalmistaja Pirelli kokoontuivat Itävallan GP -viikonlopun alla tärkeään rengaskokoukseen. Tilaisuudessa äänestettiin siitä, palataanko F1:ssä käyttämään viime vuodelta tuttuja renkaita.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Useat tallit ovat valittaneet nykyisistä Pirellin ohuemman pintakerroksen renkaista.

Hanketta ajoivat erityisesti Ferrari ja Red Bull, jotka ovat jääneet alkukaudella pahasti alakynteen taistelussa Mercedestä vastaan. Osittain valittaminen on peräisin siitä, että Mercedes on hyötynyt muutoksesta, jonka se on omaksunut muihin nähden ylivoimaisesti parhaiten.

Äänestyksessä olisi tarvittu reilun enemmistön kannatus, jotta sarjassa olisi palattu käyttämään viime vuodelta tuttuja renkaita. Muutos olisi tapahtunut jo Belgian GP:ssä.

Autosportin mukaan Red Bull, Ferrari, Toro Rosso, Haas ja Alfa Romeo äänestivät vuoden 2018 renkaiden puolesta. Mercedes, McLaren, Williams, Renault ja Racing Point olivat puolestaan muutosta vastaan.

50-50-ratkaisu tiesi sitä, ettei viime vuoden renkaisiin palata.

Autosportin raportin mukaan Pirelli vetosi erityisesti siihen, että tämän vuoden malli otettiin käyttöön rakkuloinnin ehkäisyä ajatellen. Pirellin urheilujohtajan Mario Isolan mukaan kulutuspinnan paksuuden muutos johtaisi renkaiden vielä pienempään käyttöikkunaan.

Mercedes on dominoinut alkukautta, sillä se on voittanut kaikki kahdeksan kisaa. Voitoista kuusi on mennyt brittikuski Lewis Hamiltonille ja kaksi Valtteri Bottakselle

Lue myös:

    Uusimmat