F1-tähtikuskia viedään Ferrarille – nykytallin pomo vihjailee toisenlaisella lopputulemalla

Viime kaudeksi Red Bullilta Renaultille siirtyneen F1-tähtikuskin Daniel Ricciardon ympärillä riittää kuhinaa. Ricciardoa on viety erinäköisissä huhuissa Ferrarin rattiin, saksalaisen Sebastian Vettelin seuraajaksi. Ricciardon nykypomo Cyril Abiteboul astui nyt asian suhteen esille.

Ricciardon Renault-siirto tuli monelle yllätyksenä, sillä hän hylkäsi samalla F1-kärkitalleihin kuuluvan Red Bullin. Renaultilla Ricciardo jäi ”ynnä muut” -sijoille debyyttikaudellaan.

Renault on myöntänyt, että sen ja Ricciardon välisessä sopimuksessa ei ole minkäänlaisia optioita. Australialaiskuljettajan nykyinen diili päättyy kauden 2020 jälkeen.

Sopimustilanne on johtanut siihen, että Ricciardoa pidetään yhtenä kovimpana ehdokkaana Sebastian Vettelin korvaajaksi. Ricciardon tapaan myös Vettelin sopimus on katkolla tämän vuoden päätteeksi.

Mutta miten lopulta käy?

Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul otti aiheeseen kantaan F1:n verkkosivuilla.

– Tuntuu siltä, että meidän yhteisellä matkallamme on paljon enemmän annettavaa kuin mitä viime vuosi tarjosi. Tiedämme kaikki sen, että viime vuoden tulokset olivat hyvin vaihtelevia.

– Uskomme siihen, että pystymme parantamaan. Ja uskon myös, että jaamme tämän ajatuksen Danielin kanssa.

– Johtavatko nuo ajatukset jatkosopimukseen – aika näyttää. Mutta jos olen ymmärtänyt oikein, niin ruokahalumme on samanlainen, Abiteboul totesi, viitaten Ricciardoon ja tämän mahdolliseen jatkoon Renaultilla.

F1:n kesän siirtohuhusirkus pyörähtää yleensä käyntiin juuri toukokuussa. Koronaviruspandemia on kuitenkin sekoittamassa pakkaa.

– Normaalisti toukokuu ja kesäkuu ovat niitä aikoja, jolloin keskustelut käynnistyvät. Nyt puhutaan kuitenkin hyvin erilaisesta kaudesta. Monet eri asiat ovat siirtyneet eteenpäin. Kyllä, suunnittelemme tulevaa ja yksi siihen liittyvistä asioista on se, että mitä Danielin ja muiden kanssa käy, Abiteboul perkasi.

Renaultilla Esteban Oconin sopimus kattaa myös kauden 2021. Täten ainut kysymysmerkki liittyy nyt Ricciardoon ja hänen jatkoonsa.

Lue myös:

    Uusimmat