F1-tähti otti kantaa Valtteri Bottaksen tallikaveritilanteeseen – ajaa väkevästi uutta nimeä suomalaisen rinnalle

Ferrarin tähtikuskin Charles Leclercin mukaan F2-sarjaa johtavan Oscar Piastrin pitäisi päästä ”nopeasti” kuninkuusluokkaan.

Piastri johtaa tällä hetkellä F2-sarjaa, vaikka hän ajaa vasta ensimmäistä vuotta kyseisessä junioriluokassa. 20-vuotiaalla Piastrilla on mahdollisuus toistaa temppu, johon vain Leclerc ja George Russell ovat pystyneet aiemmin. Leclerc ja Russell voittivat F2- ja F3-sarjojen mestaruudet tulokaskuljettajina.

Australialaiskuljettajan Piastrin nimi on noussut esille Alfa Romeoon liittyvissä huhuissa. Aiemmin toista F2-kuljettajaa Guanyu Zhouta vietiin Alfa Romeolle. Sveitsiläislehden Blickin tietojen mukaan Zhou vaatii kuitenkin kolmen vuoden mittaista sopimusta, mihin Alfa Romeo ei ole suostumassa. Täten Piastri on noussut ykkösvaihtoehdoksi.

Piastri ajaa Leclercin vanhassa F2-tallissa Premalla.

– Hän on erittäin, erittäin lahjakas kuljettaja, Leclerc kehui Piastria The Racelle.

– Katson kaikki F2-kisat. Hän on ollut uskomattoman tasainen ja venynyt huippusuorituksiin aina, kun sitä on vaadittu. Hänellä on ihan varmasti kykyjä ajaa F1-sarjassa.

– Toivon todella, että hän saa paikan. Hän ansaitsee olla täällä. Toivon, että hänet nähdään pian täällä, Leclerc totesi, antaen painetta Alfa Romeon suuntaan.

Mikäli Piastri voittaa F2-mestaruuden, hän ei saa jatkaa sarjassa enää ensi kaudella. Taustalla ovat sarjan säännöt.

Piastrin lisäksi Alfa Romeo -huhuissa pyörivät Zhou, nykykuski Antonio Giovinazzi ja entinen F2-mestari Nyck de Vries.

Lue myös:

    Uusimmat