F1-saippuaoopperassa raju käänne – yhdysvaltalaistalli iski pöytään lähes 40 miljoonan euron uhkauksen

F1-sarjassa yhdysvaltalaispohjaisen Haas-tallin ja energiajuomayhtiö Rich Energyn välillä on kuohunut melkoisella tavalla viime päivien aikana. Nyt suoranaiseen saippuaoopperaan on tullut raju käänne.

Kaikki lähti liikkeelle viime viikolla, kun Haasin pääsponsorina toimiva Rich Energy ilmoitti purkaneensa osapuolten välisen yhteistyösopimuksen.

Rich Energyn toimitusjohtajan William Storeyn mukaan kyseinen ilmoitus olisi ollut vähemmistöosakkaiden tekele. Haas-talli puolestaan vakuutteli, että Rich Energy jatkaa tallin päätukijana.

Sunnuntaina Britannian GP:ssä Haasin kuljettajat Romain Grosjean ja Kevin Magnussen osuivat yhteen ensimmäisellä kierroksella. Tämä teki heidän molempien autoon niin pahaa jälkeä, että molemmat kuskit joutuivat keskeyttämään.

Seuraava sekoilu oli valmis. Rich Energyn Twitter-tilillä julkaistiin muokattu kuva, jossa on piirretty Haasin värit maitoauton päälle. Auton puikkoihin lyötiin partasuinen Storey.

– Hieno lähtö, pojat, energiajuomayhtiön päivityksen saatesanoissa kirjoitettiin.

Tapaus sai uusia käänteitä maanantaina.

Rich Energyn twitter-tilillä julkaistiin kuva kirjeestä, joka oli lähetetty yhtiölle.

Kirje oli peräisin Ebury Partnership LLP -yhtiöltä, joka edustaa Haas-tallia.

Yhtiön mukaan Rich Energyn toimitusjohtaja Storey yrittäisi tosissaan lopettaa yhteistyötä Haasin kanssa.

– Tämä merkitsee sitä, että Rich Energy on rikkonut osapuolten välistä sponsorointisopimusta.

– Ensimmäinen päivä, jolloin Rich Energy voisi laillisesti lopettaa yhteistyösopimuksen, on 1. joulukuuta 2022.

Yhtiö julkaisi myös rahavaatimukset Rich Energylle päin.

– Haas perää 6 miljoonan punnan (6,68 miljoonaa euroa) maksuja loppuvuodesta 2019, kuten myös 14 miljoonan punnan (15,6 milj. €) maksua vuodesta 2020 ja 15 miljoonan punnan (16,7 milj. €) maksua vuodesta 2021. Täten yhteissumma on 35 miljoonaa puntaa (38,98 milj. €).

Ebury Partnershipin mukaan kyseinen summa pitää pulittaa 14 päivän sisällä tai heidän asiakkaansa, Haas-talli, vie asian käräjille.

Rich Energy on ollut jo muutenkin riitatilanteiden keskellä, sillä se kävi oikeudenkäyntitaistelua pyörävalmistaja Whyte Bikesia kohtaan. Whyte Bikes väitti, että Rich Energy on kopioinut sen logon itselleen. Lontoossa oikeus päätti tapauksen Whyte Bikesin hyväksi.

Lue myös:

    Uusimmat