F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-pomo käy kuumana kilpakumppanin tekemisistä – "Heillä täytyy olla todella hyvät valokuvaajat"

3:46
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen käyvät läpi Racing Pointin asetelmia talvitestien jälkeen.

Vaikka F1-kauden alku on siirtynyt pitkälle tulevaisuuteen ja maailmassa on tällä hetkellä meneillään paljon kilpa-autoilua tärkeämpiäkin asioita, Renault'n tallipäällikkö Cyril Abiteboul on yhä tuohtunut Racing Pointin RP20-autosta.

Kun Racing Point esitteli uuden autonsa, monet hieraisivat silmiään. Auto muistuttaa väritystä lukuun ottamatta todella paljon viimevuotista Mercedes W10:tä. Uutta Racing Pointia alettiinkin varsin nopeasti kutsua vaaleanpunaiseksi Mercedekseksi.

Muut keskikastin tallit kritisoivat Otmar Szafnauerin johtaman Racing Pointin toimintaa jo testeissä, sillä RP20 osoittautui kuuden testipäivän aikana todella nopeaksi.

Testeistä on nyt kulunut jo reilu kuukausi, mutta Renault-pomo Abiteboulin turhautuminen ei ole kadonnut mihinkään.

– He myönsivät melko rehellisesti kopioineensa Mercedeksen auton. Minun on sanottava, että tämä on ensimmäinen kerta ainakin minun F1-vuosinani, kun joku julistaa ylpeänä kopioineensa kaiken, Abiteboul puhisi Ranskan Canal+:n haastattelussa muun muassa Grandprix.comin mukaan.

– Tuota voi verrata taiteilijaan, joka väärentää teoksen ja sanoo olevansa tyytyväinen.

Racing Pointin teknisen johtajan Andrew Greenin mukaan auto on suunniteltu täysin sen perusteella, mitä W10:stä on nähtävissä valokuvista ja videoilta. Mitään sääntöjen vastaista tietojenvaihtoa ei hänen mukaansa ole harrastettu.

Green on rauhoitellut kriitikoita myös sanomalla, ettei Racing Point ole voinut vain kopioida autoa, vaan insinöörien on täytynyt myös ymmärtää, miksi suunnitteluratkaisut ovat sellaisia kuin ne ovat.

Nämä selitykset eivät tyydytä Abiteboulia.

– Heillä täytyy olla todella hyvät valokuvaajat. Kyse on siitä, onko näin monimutkaisen insinöörityön kopioiminen näin tarkasti mahdollista pelkästään sellaisen tiedon pohjalta, joka on kaikkien saatavilla.

– En aio viedä tätä asiaa pidemmälle, mutta tulemme esittämään tällaisia kysymyksiä vastedeskin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja