F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton ja Mercedeksen F1-pomo välirikossa? Toto Wolff: ”Täyttä hölynpölyä!”

1:43
Videolla puhetta F1-sarjasta ja sen tulevaisuudesta poikkeustilan keskellä.

F1-pomon Toto Wolffin tulevaisuuden kuvioiden yllä on pyörinyt kova spekulaatiomylly viimeisten viikkojen aikana. Wolff on lyönyt kuitenkin jäitä hattuun huhuille, jonka mukaan hän hyppäisi tulevan Aston Martinin F1-tallin johtoon.

Wolff jarrutteli spekulaatioita itävaltalaisen Österreichin haastattelussa.

– Eri paikoissa on tehty laskutoimituksia, joiden mukaan 1+1 on 3. Sopimukseni Mercedeksen kanssa on katkolla, mutta olemme käyneet hyviä keskusteluja siitä, mitä haluamme tehdä yhdessä. Keskustelut ovat yhä päällä. Tuollaiset asiat ovat kuitenkin siirtyneet eteenpäin koronaviruksen takia. Meillä on nyt paljon isompia ongelmia selvitettävä, Wolff totesi.

Haastattelussa Wolff otti kantaa huhuun, jonka mukaan hänen ja Mercedes-tähden Lewis Hamiltonin välille olisi syntynyt välirikko taannoisen Australian GP:n käänteiden yhteydessä.

F1-sarja pyrki aloittamaan kauden maaliskuun puolessa välissä Australian Melbournessa. Eri tallit saapuivat paikan päälle ja valmistautuivat täysillä kauden alkuun, kunnes kisa päätettiin perua – aivan ensimmäisen ajosession alla.

Brittikuski Hamilton oli jakanut paikan päällä kärkkäitä kommentteja siitä, miten F1-pomot ”ajattelevat vain rahan perään”.

Raporttien mukaan Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff olisi ensin äänestänyt kisan ajamisen puolesta. Keskusteltuaan Mercedeksen omistavan Daimlerin pomojen kanssa, Wolff käänsi takkinsa.

Österreichin haastattelussa viitattiin huhuun, jonka mukaan Hamilton olisi raivostunut Wolffille, koska tämä halusi viedä kisan läpi koronaviruskaaoksen keskellä.

Wolff tyrmäsi väitteen.

– Täyttä hölynpölyä! Keskustelimme Lewisin kanssa koko ajan Australiassa – myös sinä iltana, kun itse perumispäätös tehtiin. Olemme jutelleet sen jälkeen – päivittäin. Meidän ystävyytemme on tiiviimpi kuin koskaan aiemmin, Mercedes-pomo väitti.

Wolffin mukaan hän ja Hamilton ovat keskustelleet myös tulevasta.

– Sen suhteen ei ole mitään dramatiikkaa ilmoilla. Kaikki viittaa siihen, että jatkamme samaan tapaan kuin aiemminkin, Wolff viittasi yleisiin huhuihin.

Mercedeksen tallipäällikkö Wolff toivoo, että uusi F1-kausi voisi alkaa syksyllä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja