F1-mestaruus karannut, mutta Valtteri Bottaksella vielä saavutettavaa – "Sanotaan mitä tahansa, niin näyttää se ansioluettelossa erilaiselta"

Palaako Ferrari takaisin voittokantaan? Niki Juusela:"F1-pakka herkullisesti sekaisin" 15:40
Formula ykkösten Japanin GP-viikonloppua ennakoitiin MTV Uutiset Livessä.

Valtteri Bottaksen mahdollisuudet F1-sarjan maailmanmestaruuteen ovat käytännössä haihtuneet, mutta kakkospaikka olisi suomalaiselle hyvin arvokas, arvioi C Moren selostaja Niki Juusela.  

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 3.55, 2. harjoitukset klo 7.55
La: 3. harjoitukset klo 5.55, aika-ajot klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 8.00
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen ero Mercedes-tallitoveri Lewis Hamiltoniin MM-sarjan kärjessä on 73 pistettä, kun jäljellä on viisi kilpailua. Ero on kasvanut tasaisesti sen jälkeen, kun Bottas otti edellisen voittonsa Bakussa huhtikuussa. 

Suomalaisella on jo vuoden jatkosopimus taskussa, joten hän ei aja enää jatkostaan tallissa kaudelle 2020. Juusela kuitenkin huomauttaa, että tämän kauden meriitit tullaan muistamaan myöhemminkin.  

– Sanotaan mitä tahansa – "kuljettajat ajavat voitoista ja vain mestaruus kiinnostaa" – niin näyttää se ansioluettelossa erilaiselta olla Mercedeksellä MM-sarjassa toinen kuin kolmas (Bottas vuonna 2017) tai viides (2018), kun tiimikaveri vie mestaruuden ylivoimaiseen tapaan, Juusela kommentoi MTV Uutiset Livessä.

– Taistelu kakkospaikasta ei tule olemaan helppoa. Ferrarin nykyinen vahva vire on kääntänyt vaakakupin niin, että Ferrari ottaa enemmän kiinni. Ei ole missään tapauksessa läpihuutojuttu, että Valtteri on MM-sarjassa edes toinen.

Ferrarin Charles Leclerc kyttää Bottasta 34 pisteen päässä. Lisäksi Red Bullin Max Verstappen ja Ferrarin Sebastian Vettel taistelevat kisoissa huippusijoista Bottaksen kanssa.

Juusela listasi Bottaksen keinot pysyä Leclercin yläpuolella. 

– Tasaiset suoritukset, sijoittuminen silloin tällöin Leclercin yläpuolelle, ja uskon, että Valtteri pystyy ottamaan loppukaudella vielä voiton. Hänellä on hyvä puskuri, mutta helppoa se ei tule olemaan.

– Hamilton, Bottas, Leclerc. Uskon, että se on järjestys kauden päätteeksi, selostaja naulaa. 

Juusela nostaa esiin yhden kehityskohteen Bottakselle loppukauden ajaksi. 

– Näen, että Valtterin akilleenkantapää maailmanmestaruustaistelussa on edelleen renkaan kestävyys, tietyissä stinteissä. Esimerkiksi Venäjällä Hamilton sai Bottasta paremman suorituskyvyn ensimmäisellä rengassetillä, mutta toisella taas Bottas oli parempi ja pystyi pitämään Leclercin takanaan.

– Hamilton niin kova mittari, että jos oppia ei oteta jokaisesta viikonlopusta seuraavalle, sitten pudotaan kelkasta, Juusela summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat