Viaplay: Valtteri Bottas yllättyi äkkikäänteestä – sai merkillisen tiedon ulosajostaan

Alfa Romeon Valtteri Bottas pohti tuulen äkillisen voimistumisen vaikuttaneen ulosajoonsa Yhdysvaltain F1-osakilpailussa sunnuntaina.

Bottas kävi Austinissa taistelua pistesijojen tuntumassa, kun hän menetti yhtäkkiä autonsa hallinnan kierroksella 18. Suomalainen pyörähti hiekalle, ja hänen kilpailunsa päättyi siihen. 

Austinissa oli tuulista, ja kisan voittanut Red Bullin Max Verstappenkin puhui sen ajamista hankaloittaneesta vaikutuksesta eri otteisiin tiimiradioon. Bottas pui asiaa niin ikään ruotiessaan ulosajoaan Viaplayn haastattelussa.

– Ihan oma moka, että perä lähti alta. Inssit sanoivat, että sillä kierroksella oli 25 kilsaa tunnissa enemmän tuulta takaapäin. Se vähän yllätti, Bottas sanoi.

– Koetin päästä lähemmäs (Pierre) Gaslya. Tulin mutkaan aika samalla lailla kuin edellisillä kierroksilla, mutta tuulenpuuska ei ainakaan auttanut siihen, että lähti lapasesta.

Tuulen muutokset mutkistivat ylipäätään ajamista.

– Siihen mennessä oli ihan ok, mutta joka kierros on erilainen, niin on vaikea ennustaa. Kun ajaa limitillä, noin voi käydä valitettavasti, Bottas viittasi ulosajoonsa.

"Kyllä me vielä pisteitä saadaan"

Seitsemäntenä kisaan startannut Bottas menetti sijoja jälleen heti lähdössä. Osumaakin tuli ensimutkissa, kun Red Bullin Sergio Pérez teki suomalaisesta röyhkeän ohituksen.

– Ihan ok oli eka kierros muuten, mutta jouduin välttämään Péreziä ysimutkassa. Siinä tuli vähän takkiin ja hävisi momentum.

Kautta on vielä kolme kisaa jäljellä. Bottas on ajanut nyt kymmenen GP:tä putkeen pisteittä.

– Minun mielestäni kisavauhti oli hyvää. Se oli positiivista. Kyllä me vielä pisteitä saadaan, Bottas tuumi.

Lue myös:

    Uusimmat