F1-lähtöjärjestys: Valtteri Bottaksella loistosauma heti alkumetreillä – sitten alkaa ruletti?

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas saa imuavun heti Espanjan GP:n alkumetreillä, kun hän lähtee liikkeelle tallikaverinsa Lewis Hamiltonin takaa. Bottas on monella tapaa loistoasetelmissa. Mutta miten hän pärjää rengassirkuksen keskellä?

Bottas taipui tiukassa paalutaistossa Hamiltonille, joka loisti lauantain aika-ajon kolmannen osion alkuhetkillä. Hamiltonin lisäksi Red Bullin Max Verstappen ehti Bottaksen edelle.

Tämä tiesi sitä, että Bottas on lähdössä radan puhtaalla puolella, Hamiltonin takana. Espanjassa kolmospaikka tarjoaa etuja – Barcelonan radan profiilin takia. Toisin kuin esimerkiksi Portugalissa, Barcelonassa matka lähtöviivalta ensimmäiseen mutkaan on hyvin pitkä.

Espanjan GP:n lähdössä nähdään normaalista poikkeava tilanne, kun yksikään kärkikymmenikön kuljettajista ei starttaa kisaan keskikovan seoksen renkailla. Koko kärkikymmenikkö aloittaa kisan pehmeän seoksen pyörillä.

F1:n rengasvalmistaja Pirelli povaa, että tallit saattavat hakea erinäköisiä taktiikoita.

– Pehmeisiin renkaisiin turvautuminen antaa osviittaa siitä, että monet kuljettajat voivat hyvinkin nojata niin sanottuun sprinttitaktiikkaan, eli kahden pysähdyksen strategiaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö yhden pysähdyksen taktiikka voisi olla mahdollinen – oikeanlaisella renkaidenhallinnalla, Pirellin urheilupomo Mario Isola pohtii yhtiön ennakossa.

Kärkitaiston tilanne on monella tapaa kutkuttava. Muun muassa F1:n omissa arvioissa Mercedeksen kisavauhti on vain 0,2 sekuntia parempaa kuin Red Bullin. Oman haasteensa soppaan tuo myös Ferrari, joka ei ole kaukana kahdesta kärkitallista. Ferrarin kuskeista Charles Leclerc lähtee kisaan Bottaksen viereltä ruudusta neljä ja Carlos Sainz ruudusta kuusi.

Lähtöjärjestys:

1. Lewis Hamilton, Mercedes

2. Max Verstappen, Red Bull

3. Valtteri Bottas, Mercedes

4. Charles Leclerc, Ferrari

5. Esteban Ocon, Alpine

6. Carlos Sainz, Ferrari

7. Daniel Ricciardo, McLaren

8. Sergio Perez, Red Bull

9. Lando Norris, McLaren

10. Fernando Alonso, Alpine

11. Lance Stroll, Aston Martin

12. Pierre Gasly, AlphaTauri

13. Sebastian Vettel, Aston Martin

14. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

15. George Russell, Williams

16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

17. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

18. Mick Schumacher, Haas

19. Nicholas Latifi, Williams

20. Nikita Mazepin, Haas *)

*) = Mazepinille määrättiin kolmen lähtöruudun rangaistus estelystä.

Lue myös:

    Uusimmat