F1-kilpakuski väittää: Max Verstappenia ei olisi pitänyt rangaista – "Tästä puhutaan vielä"

McLarenin F1-kuski Lando Norris ei ole lainkaan varma siitä, että Red Bullin Max Verstappenia olisi pitänyt rangaista tämän tekemästä ohituksesta Bahrainin GP:ssä. Viitekehys osuu tilanteeseen, jossa Verstappen ohitti Mercedeksen Lewis Hamiltonin mutkassa neljä.

Verstappen teki ohitusliikkeen ulkokautta. Hollantilainen pääsi jo Hamiltonin edelle, valuen kuitenkin radan ulkopuolelle.

– En usko, että Maxille olisi pitänyt antaa rangaistusta tuosta, koska hän teki ohituksen ennen kuin hän päätyi radan ulkopuolelle, McLarenin brittikuski Lando Norris sanoi omassa Twitch-lähetyksessään.

Norris kävi uusintoja ja eri kuvakulmia läpi ohitukseen liittyen.

– Katsokaa. Hän (Verstappen) on selkeästi edellä. Mutta sitten hänen autonsa lähti pahasti yliohjaamaan. Minun mielestäni hän ei tehnyt ohitusta niin, että hän olisi tehnyt sen radan ulkopuolelta.

Norris myöntää tilanteen ristiriitaisuuden.

– Hankala tapaus. Uskon, että tästä puhutaan vielä seuraavassa kuljettajien kokouksessa parin viikon päästä.

Yksi Norrisin lähetystä seurannut katsoja väitti, että Hamilton olisi puskenut Verstappenin ulos radalta.

– Ei. Ei pidä paikkansa.

– Mistä nyt oikein puhutaan? Lewis ei ole asemassa, jossa hän voi puskea Maxin ulos radalta. Max on kontrolloivassa asemassa.

– Et voi puskea ketään ulos radalta, jos olet jo takana. Jos Lewis olisi osunut tuossa Maxiin, hän olisi joko pyörähtänyt tai kolaroinut häneen. Ei hän (Hamilton olisi voinut tehdä sitä, Norris selitti.

Red Bull, F1-tuomariston painostamana, käski Verstappenin päästämään Hamiltonin edelleen ohituksen jälkeen. Verstappen aluksi vastusti tätä, mutta lopulta teki näin radan keskivaiheilla.

Norrisin tilanneperkaus löytyy täältä.

Lue myös:

    Uusimmat