Ex-tallikaveri Romain Grosjean paljasti ensimmäisen Kimi Räikköseltä saamansa tekstiviestin – "Sellainen Kimi oli"

3:49
Videolle on koottu Räikkösen mittavan F1-uran parhaita paloja. Sieltä löytyy myös ensimmäinen Lotus-voitto Abu Dhabista 2012.

Kimi Räikkönen ja Romain Grosjean ajoivat tallikavereina kaksi kautta Lotuksella vuosina 2012–2013. Grosjean on muistellut Australian GP:n verkkosivuilla julkaistussa podcastissa heidän yhteisiä vuosiaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Saudi-Arabian GP 3.-5.11.
Pe:
1. harjoitukset klo 15.25, 2. harjoitukset klo 18.55
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat jo klo 18.00
Su: Saudi-Arabian GP klo 19.25, ennakkotunnelmat klo 18.30

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Grosjean debytoi ykkösissä jo kaudella 2009, kun hänet nostettiin testikuskin roolista Nelson Piquet juniorin korvajaaksi, kun Renault-talli antoi brasilialaiselle potkut kesken kauden.

Seuraavat kaksi kautta Grosjean oli kuitenkin sivussa F1-kilpailuista, kunnes 9. joulukuuta 2011 julkistettiin hänen palaavan talliin, joka oli muuttanut  nimensä Lotukseksi.

– Muistan, että kun sopimukseni julkistettiin, Kimi lähetti minulle tekstiviestin. Tekstiviestissä luki: "Olen onnellinen puolestasi. Pidetään huoli, ettei välillämme ole mitään hevonpaskaa. Nähdään pian."

Vain puolitoista viikkoa aikaisemmin Lotus oli tiedottanut solmineensa sopimuksen niin ikään kaksi edellistä kautta sivussa F1-radoilta olleen Räikkösen kanssa.

Grosjeanin mukaan ensimmäinen tekstiviesti kuvaa täydellisesti Räikköstä.

– Sellainen Kimi oli. Suoraan asiaan, ei pitkiä lauseita. Hän halusi vain ajaa kilpaa ja pitää hauskaa. Ihailen sitä.

Räikkösen ja Grosjeanin yhteiset vuodet Lotuksella olivat menestys. He seisoivat yhdessä palkintokorokkeella jo neljännessä kilpailussaan. Räikkönen kuittasi kahdella Lotus-kaudella MM-sarjan sijat kolme ja viisi, Grosjean sijat kahdeksan ja seitsemän. Valmistajien pisteissä Lotus oli molemmilla kausilla neljäs.

Räikkönen palasi kahden Lotus-kauden jälkeen viideksi vuodeksi Ferrarille ja kolmeksi vuodeksi Alfa Romeolle. Grosjean ajoi Lotuksella vuoteen 2015 saakka ja siirtyi sitten Haasille.

Räikkösen ura ykkösissä päättyy tähän kauteen, Grosjeanin kohdalla toistaiseksi viimeiseksi F1-kisaksi jäi viime vuoden Bahrainin GP.

– Viime vuosina Kimillä ei ole ollut hyvä auto, joten hän on voinut tehdä vain sen, mikä niissä puitteissa on mahdollista. Mutta Kimi on ollut viimeisten 20 vuoden aikana yksi suurimmista kuljettajista, Grosjean ylistää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja