Ex-kuski povaa Lewis Hamiltonille muhkeaa sopimusta – kuittaa kohulausunnot taktiseksi vedoksi

Entinen F1-kuljettaja Felipe Massa uskoo, että Lewis Hamilton pyrkii rikkomaan kaikki Michael Schumacherin mittavat ennätykset. Hamilton on riistänyt Schumacherilta jo kilpailuvoittojen, palkintokorokesijoitusten ja paalupaikkojen ennätykset.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonilla on tilaisuus yltää saksalaismestarin tavoin seitsemään maailmanmestaruuteen sunnuntaina Istanbulissa, ja Massa arvelee hänen myös neuvottelevan Mercedeksen kanssa historiallisen arvokkaasta kuljettajasopimuksesta.

Hamilton varmistaa mestaruuden, jos hän menettää sunnuntaina Valtteri Bottakseen verrattuna korkeintaan kahdeksan pistettä. MTV Urheilu listasi aiemmin 11 tapaa, joilla Bottas voi venyttää ratkaisua.

– Lewisistä voi tosiaan tulla parhaista parhain. Siitä puhutaan vuosia ja vuosia, mahdollisesti jopa vuosikymmeniä, Massa arvioi F1 Nation -lähetyksessä brittikuskin asemaa.

Massa on seurannut myös Hamiltonin sopimusneuvotteluita. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff vakuutti aiemmin syksyllä, että talli jatkaa nykyisellä kokoonpanollaan, ja tiistaina saatiin vahvistus sille, että Wolff itse jatkaa tallipäällikkönä. Bottaksen kanssa jatkosopimus oli tehty jo aiemmin.

Hamilton puolestaan kohautti lajipiirejä vihjailemalla kaksi viikkoa sitten Imolassa ajetun kilpailun jälkeen, ettei häntä välttämättä nähtäisi radoilla ensi vuonna.

– Luulen, että hän järjestelee itselleen 2–3 vuoden sopimusta, ja sen hän myös ansaitsee. Hän erottuu muista kuljettajista kaikin tavoin, joten se näkyy ansaitusti myös hänen palkkiossaan, Massa totesi.

F1-tallien on kerrottu ajavan sarjaan palkkakattoa kaudesta 2023 alkaen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tallit saisivat käyttää molempien kuljettajiensa palkkoihin yhteensä 30 miljoonaa dollaria. Esimerkiksi Hamiltonin uskotaan tienaavan tällä hetkellä yksinäänkin jo paljon enemmän. Hamilton on toivonut kuljettajien ammattiliiton olevan tiukasti mukana neuvotteluissa palkkakatosta.

Massan mielestä Hamilton hallitsee lajia juuri kuten hänen monivuotinen tallitoverinsa Schumacher.

– Michael poikkesi muista kuljettajista kaikessa. Tilastoissa, ennätyksissä ja myös palkkioissa. Hänen ansiostaan myös monen muun ajajan tulot paranivat. Hamilton pyrkii mielestäni samaan.

Lue myös:

    Uusimmat