Ex-kollega hehkuttaa Jukka Virtasta: "Onko olemassa lajia, jota hän ei olisi osannut? – Mihin tahansa hän ryhtyi, aina tuli hyvää jälkeä"

Viestintäneuvos Tauno Äijälä tutustui tänä aamuna menehtyneeseen Jukka Virtaseen työskennellessään MTV:n ohjelmajohtajana. Äijälä kuvailee Virtasta lämpimäksi ihmiseksi ja moniosaajaksi.  

Virtanen kuoli 86-vuotiaana sairastettuaan pitkään syöpää. Virtanen oli suomalaisen tv-viihteen pioneeri, joka tuli tunnetuksi erityisesti Levyraati-ohjelmasta.

– Tämä on pelottavaa siinä mielessä, että näitä viihteen konkareita alkaa nyt kaatua, Äijälä toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa. 

– Yksi aikakausi on päättymässä. 

"Aina tuli hyvää jälkeä"

Äijälän mukaan Virtasen merkitys suomalaiselle viihteelle on ollut merkittävä. Virtanen tuli tunnetuksi muun muassa kirjailijana, runoilijana, toimittajana, sanoittajana, laulajana ja ohjaajana.

– Onko olemassa lajia, jota hän ei olisi osannut? Mihin tahansa hän ryhtyi, aina tuli hyvää jälkeä. 

Äijälä antaa esimerkiksi 1990-luvun lopulla nähdyn The Joulukalenteri -ohjelman, jonka Virtanen käänsi ja sovitti Suomeen Tanskan alkuperäisversion pohjalta. 

Ammattitaidon lisäksi Äijälä arvosti Virtasen persoonaa. 

– Hän oli ihmisystävällinen ja utelias, kiinnostunut kaikesta. Hän jaksoi keskittyä jokaiseen ihmiseen kerrallaan eikä vain kohteliaisuudesta puhunut niitä näitä. 

Äijälä kertoo nähneensä Virtasen viimeksi vuosi tai kaksi sitten. 

– Silloin hän sanoi, että saa nähdä, miten kauan tässä vielä keikutaan. Hän oli kuitenkin asettanut kahden vuoden tähtäimen. 

Lue myös:

    Uusimmat