Mainos

Ex-ammattirikollinen avautuu rujosta menneisyydestään: "Ei ollut hirveästi pelissä, kun ei välittänyt elämästä"

Talous- ja huumerikoksista vankilassa istunut entinen ammattirikollinen tyrmää poliisin maalaileman kuvan järjestäytyneestä rikollisuudesta Suomessa. 

– Poliisi on luonut järjestäytyneestä rikollisuudesta uhkakuvan, että meillä on harmaa massa, jonka tarkoitus on syödä ja murentaa yhteiskuntarakenteita sekä ajaa keinoja kaihtamatta omia etujaan. Oman kokemukseni mukaan se ei ole missään nimessä näin, sanoo entinen ammattirikollinen Miika Petterson Rikospaikka-ohjelman haastattelussa.

Petterssonin mukaan Suomessa on toki kavereita, jotka pitävät yhtä ja suhtautuvat myötämielisesti rikollisuuteen. Samalla rikolliset pyrkivät kehittymään.

Aiemmin talous- ja huumerikoksista vankilassa ollut Petterson ei pidä tätä järjestäytyneenä rikollisuutena.

Rikospaikan pitkässä haastattelussa nykyisin stand up-koomikkona työskentelevä Pettersson kertoo myös omasta taustastaan.

– Mulla oli sen verran vääristynyt minäkuva – tai se kehittyi sellaiseksi – että ihan esiteininä 13-14-vuotiaana oli selvää, että musta tulee rikollinen, hän sanoo.

Millaista rosvon elämä oli?

– Siinä suunniteltiin kaikenmoista ja useimmiten ne meni ihan persiilleen. Joskus ne onnistui.

– Olihan se jännää ja sai nukkua pitkään. Jos meni reisille, oli tiedossa ylläpito. Ei ollut hirveästi pelissä, kun ei välittänyt omasta elämästä.

Oliko se sen arvoista?

– Ei tietenkään.

Petterssonin mukaan standup oli hänelle pelastus. Nykyisin mies tekee noin 150 keikkaa vuodessa.

Katso videolta Pettersonin pitkä haastattelu MTV:n Rikospaikka-ohjelmasta, jossa puidaan niin rikollista elämää kuin siitä selviämistä. Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 22.40.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.