Eva Wahlström WBC-liiton maailmanmestaruuteen

Eva Wahlström WBC-liiton mestariksi 5:24

Suomen Eva Wahlström on iskenyt nyrkkeilyn WBC-liiton maailmanmestaruuteen. Lauantaina Helsingissä kukistui Natalia Vanesa del Valle Aguirre.

Wahlström julistettiin maailmanmestariksi yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Yksi arvostelutuomari antoi Wahlströmille kaikki erät pistein 100-90. Toisen tuomarin pisteet olivat 99-91 ja kolmannen 97-91. 

Ottelun alussa käytiin kissa ja hiiri -leikkiä. Aguirre pyrki ärsyttämään, ja puhdastyylisempi Wahlström yritti keskittyä olennaiseen.

Ottelijoiden päät kolahtelivat yhteen, ja Wahlströmin silmän yläpuolella olikin ikävän näköinen haava jo toisessa erässä. Se ei kuitenkaan suomalaisurheilijaa haitannut.

Aguirre tuntui päässeen pelleilyllään Wahlströmin korvien väliin, mutta Eva pystyi kokoamaan itsensä ja käymään räväkkään painostukseen. Argentiinalaiselta ei löytynyt paukkuja ratkaisuun, joten tuomari nosti lopulta Wahlströmin käden kohti Hartwall Arenan kattoa.

MTV Sportin asiantuntija Jussi Koivula ei vakuuttunut ottelun nyrkkeilyllisestä tasosta, mutta piti ratkaisua oikeutettuna.

- Oikeus tapahtui, ja tuomarit löysivät oikean voittajan, Koivula sanoi MTV Katsomon suorassa lähetyksessä.

MTV Katsomon Boxing Night -lähetys huipentuu miesten kevyen sarjan EM-titteliotteluun, jossa kohtaavat Suomen Edis Tatli jaRanskan Yvan Mendy.

Lue myös:

    Uusimmat