Mainos

Europolin etsintäkuuluttamat suomalaiset kateissa jo vuosia – poliisi saanut tuoreita vihjeitä

KRP:n rikosylikomisario Hannu Kautto kertoo, että Europolin perjantaina julkaisema lista on poikinut muutamia tuoreita vihjeitä kahdesta suomalaisesta etsintäkuulutetusta.

Läpimurtoa ei tutkinnoissa ole kuitenkaan vielä tehty, ja poliisi kaipaakin lisää vinkkejä henkilöiden liikkeistä.

EU-jäsenmaissa etsintäkuulutettuja rikollisia jäljittävän ENFAST-verkoston uusi eumostwanted.eu-sivusto listaa alueen etsityimmät henkilöt.

Listalle on päätynyt kaksi, jo vuosia kateissa ollutta suomalaista. Törkeästä pahoinpitelystä tuomittu Dimitri Allan Lindeman sekä törkeästä petoksesta epäilty Marina Cecilia Kettunen

Kautto uskoo Europolin listauksen helpottavan karkuteillä olevien rikollisten paikallistamista. Hänen mukaansa julkiset etsintäkuulutukset ovat aiemmin johtaneet usean epäillyn kiinni saamiseen.

– Itse pidän tuota ehdottomasti kokeilemisen arvoisena uutena työkaluna. Julkisia etsintäkuulutuksia on tehty aiemminkin Interpolin puolesta, ja sen myötä on saatu vihjeitä.

– Kansallisestikin on esimerkkejä. Kun on julkaistu tietoja iltapäivälehdissä, niin vinkkejä on tullut ja ne ovat poikkeuksetta johtaneet joidenkin listalla olleiden ihmisten kiinni jäämiseen.

Kauton mukaan viranomaisten omat toimet eivät välttämättä yllä aina samoihin tuloksiin, kuin yleisön avustuksella tehdyt etsinnät. Kansainvälinen listaus helpottaa etenkin ulkomailla majailevien rikollisten etsintöjä.

– Ihmiset matkustelevat nykypäivänä niin paljon, että kun listoilta nähdään naamoja ja etsittyjen nimet tulevat tutuiksi, niin heihin saatetaan törmätä tuolla matkaillessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.