Europarlamentarikko Eero Heinäluoma kertoo suhteestaan kansanedustaja-tyttäreensä: "Kovimmat väännöt käytiin, kun Even äiti kuoli"

16:48
Katso Eero ja Eveliina Heinäluoman koko yhteishaastattelu.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) ja hänen tyttärensä, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (sd.) kertoivat suhteestaan poliitikkoina sekä isänä ja tyttärenä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman perheen kesken -haastattelussa tällä viikolla.

– En olisi ikinä uskonut, että istumme yhteishaastattelussa olosuhteissa, jossa minä olen europarlamentaarikko ja tyttäreni kansanedustajana, Eero Heinäluoma aloitti haastattelun.

Heinäluoman vanhin tytär, ensimmäistä kautta kansanedustajana työskentelevä Eveliina Heinäluoma, puolestaan kertoi, että politiikasta puhutaan perheessä paljon.

– Erityisesti viimeisen vuoden aikana EU-asiat ovat yhdistäneet meitä. Minä istun eduskunnassa EU-valiokunnassa, ja Eerolla on työt Brysselissä, Eveliina Heinäluoma kertoi.

Eveliinan äiti menehtyi nopeasti syöpään

Eero Heinäluoma kertoi, että kovin koetus suhteelle on ollut Satu-puolison kuolema vuonna 2015.

– Politiikka ei ole se aihe, josta on käyty kovimmat väännöt, vaan se, kun Even äiti, Satu-puolisoni menehtyi nopeasti syöpään. Se oli vaikea vaihe, johon liittyi paljon tuskaa. Ei löytynyt oppikirjaa siihen, miten suhtautua.

Tyttären mukaan vaikea aika myös opetti paljon.

– Se oli rankkaa aikaa. Ei pelkästään se, että menettää oman äidin vaan se, että purkaa toinen toiselle pahaa oloaan. Se opetti keskustelemista ja toisen erilaisuuden kunnioittamista. Olemme kaikki erilaisia surun edessä. Silloin on tärkeää, että voi kunnioittaa toisen tapaa surra.


Viiden jälkeen -ohjelman Perheen kesken -osiossa haastateltavat saavat tehtäväkseen myös täydentää lauseita toisistaan.

Eero Heinäluoma täydensi kauniisti tytärtä koskevan lauseen, joka alkoi "Kun katson Eveliinaa..."

– ...näen tasapainoisen, kauniin nuoren naisen.

Tytär puolestaan osoitti vastauksissa huolensa isän hyvinvoinnista. Lauseen "Joskus pelkään, että Eero...", hän täydensi:

– Joskus pelkään, että Eero unohtaa pitää huolta itsestään.

Katso yllä olevalta videolta koko haastattelu, jossa Eveliina Heinäluoma muun muassa kertoo koronahamstrauksen lähteneen Eero Heinäluomalta käsistä viime keväänä. – Jouduimme hamstraamaan maskeja salaa lapsilta, Eero Heinäluoma tunnustaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja