Euroopan suurin hackathon-koodaustapahtuma Espoossa viikonloppuna – Junctioniin osallistuu 1 300 valittua

Euroopan suurimmaksi kasvanut hackathon-tapahtuma Junction järjestetään tällä viikolla jo neljättä kertaa. Tänä vuonna tapahtumaan oli yli 7 000 hakijaa, joista mukaan valittiin 1 300.

Junctionin tapahtumapaikkana on toista kertaa Dipoli Espoon Otaniemessä, ja paikalle saapuu koodareita, suunnittelijoita ja digikehittäjiä, jotka edustavat 105 eri kansallisuutta.

Osallistujat muodostavat enintään viiden hengen joukkueita ja ratkovat yritysten ja organisaatioiden esittämiä ohjelmointialan haasteita. Yritykset tarjoavat myös tehtävissä tarvittavan datan ja teknologiat.

Tehtäville on aikaa yhteensä 48 tuntia. Ovet avautuvat perjantaina 23. marraskuuta kello 16, ja työskentely päättyy sunnuntaiaamuna kello 10. Voittajat selviävät sunnuntaina 25. marraskuuta iltapäivällä alkavassa palkintoseremoniassa, ja 20 000 euron pääpalkinnon saaja julkistetaan kello 17.30.

Tänä vuonna osallistujille tarjottavia haasteita on tarjolla 11 teemasta, esimerkiksi tekoälyn, kaupunkisuunnittelun ja liikennepalveluiden aloilta sekä lohkoketjuista, teollisesta internetistä ja digitaalisesta liiketoiminnasta. Myös terveysteknologia ja peliteollisuus ovat yhä mukana.

Junction 2018 -tapahtuman järjestämisestä vastaa vapaaehtoisten opiskelijoiden kansainvälinen yhteisö. Se on saanut alkunsa Aalto Entrepreneurship Societysta, joka tunnetaan myös Slushista ja Kiuas-kiihdyttämöohjelmasta.

Lue myös:

    Uusimmat