EU: Liikanen voi jatkaa komissaarina

Erkki Liikanen voi jatkaa EU-komissaarina mahdollisen Suomen Pankin nimityksen jälkeenkin.

EU:n komission puheenjohtajan Romano Prodin mukaan Erkki Liikanen voi halutessaan jatkaa koko loppukauden komissaarina siitä huolimatta, että hänet valittaisiin Suomen Pankin pääjohtajaksi.

Viime kädessä lähtöpäivä on kuitenkin pääministeri Matti Vanhasen ja Liikasen omassa harkinnassa.
Prodi ja Vanhanen keskustelivat tänään puhelimitse Liikasen mahdollisesta lähtöpäivästä.

Komission päätiedottajan Reijo Kemppisen mukaan keskustelussa käytiin läpi miten ja millä aikataululla Liikasen irtautuminen voisi tarvittaessa tapahtua. Prodi jätti asian pääministerin harkintaan, mutta toivoi, ettei ratkaisussa hätiköitäisi.

Komission säännöt eivät aseta estettä sille, etteikö Liikanen voisi nimityksestä huolimatta jatkaa komissaarina koko loppukauden. Nykyisen komission kausi päättyy lokakuun lopussa.

Liikanen on jo neljäs komissaari, joka joko tekee lähtöä tai on jo lähtenyt Prodin komissiosta ennen sen kauden päättymistä: kreikkalainen Anna Diamantopoulou palasi kotimaan politiikkaan, Pedro Solbesista tuli Espanjan valtionvarainministeri ja Michelle Barnieristä Ranskan ulkoministeri. Heidän lisäkseen Romano Prodia itseään on arvosteltu siitä, että hänellä on jo ainakin toinen jalka mukana Italian sisäpolitiikassa.

Reijo Kemppisen mukaan eroista huolimatta komissiosta ei ole tulossa mitään toimituskomissiota loppukauden ajaksi.

(MTV3-YLE)

Lue myös:

    Uusimmat