EU-komissaari Urpilainen on saanut selitellä Suomen elpymispakettikompurointia: "Miltä me näytämme muiden EU-maiden silmissä?"

3:10
Komissaari Urpilaisen mukaan Suomen haparointia EU-elpymispaketin kanssa on saanut selitellä – "Mielestäni tässä on kyse pitkälti luottamuksesta".

EU-komissaari Jutta Urpilaisen (sd) mukaan EU:ssa oltiin huolestuneita Suomessa käydystä elpymispakettikeskustelusta.  

Eduskunta äänestää ensi viikolla Suomen osallistumisesta EU:n 750 miljardin euron elpymispakettiin.  

Perustuslakivaliokunnan mukaan paketin hyväksymistä varten hallitus tulee tarvitsemaan kahden kolmasosan tuen eduskunnassa. Tämä tuli Jutta Urpilaiselle yllätyksenä. Suomessa kiihtynyt keskustelu on myös herättänyt EU:ssa huolta.

– Koko paketti kaatuu, jos Suomi ei sitä hyväksy. Kyse on isoista talouden ja turvallisuuden kysymyksistä, Urpilainen muistuttaa.

Oppositiopuolue kokoomuksen aikeena oli pitkään äänestää tyhjää elpymispaketista. Tuolloinkin elpymispaketti olisi todennäköisesti mennyt läpi. 

Kokoomuksen kanta muuttui kuitenkin tänään, ja tämänhetkisten tietojen mukaan puolueen kansanedustajista enemmistö tulee äänestämään paketin puolesta. 

– Ajattelen myös, että tässä on kysymys myös siitä, miten Suomi koetaan ja miltä me näytämme muiden EU-maiden silmissä. Onko se (Suomi) luotettava kumppani? Voiko Suomen sanaan luottaa? Syntyykö tilanne, jossa suomalaiset kaatavat yhteisen sopimuksen ja sitä kautta luottamus koko Suomea kohtaan horjuu?

Jutta Urpilaisen pitkä haastattelu huomenna perjantaina 7. toukokuuta Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja