Etelä-Afrikasta löytyi uusi muunnos koronaviruksesta: Leviää nopeasti erityisesti nuorten keskuudessa ja aiheuttaa vakavia oireita

Leviääkö koronavirus hisseissä? MTV kapusi hissiin asiantuntijan kanssa 4:49
Leviääkö koronavirus hisseissä? MTV kapusi hissiin asiantuntijan kanssa

Etelä-Afrikasta on löytynyt uusi muunnos koronaviruksesta ja se on levinnyt nopeasti ja laajalle, kertoo maan terveysministeri Zweli Mkhize. Muunnos onkin mahdollisesti aiheuttanut koronan toisen aallon maassa.

Uudesta muunnoksesta on useita eri versioita, ja terveysministerin mukaan se on levinnyt erityisesti nuorempien ihmisten joukossa aiheuttaen heille vakavia oireita, vaikka he ovat muuten olleet perusterveitä, Business Insiderissä kerrotaan.

– Me emme enää pyydä nuoria ajattelemaan muiden terveyttä, vaan heidän täytyy ajatella myös itseään, sillä heilläkin on nyt samanlainen riski kuolla tautiin, Mkhize sanoo.

Toistaiseksi ei kuitenkaan ole täysin varmaa tietoa siitä, että aiheuttaako muunnos vakavampia oireita tai leviääkö se nopeammin kuin aiemmat muodot, mutta asiaa tutkitaan vauhdilla.

501.V2-nimen saanut muunnos ei paikallisten asiantuntijoiden mukaan aiheuta erilaisia oireita kuin aiemmat koronan muodot, ja tähän mennessä kehitettyjen rokotteiden uskotaan toimivat muunnokseen aiempien tavalla.

Viruksilla on tapana muuttaa muotoaan, mutta nyt tutkijat kertovat viruksen muuttuneen normaalia nopeampaa. Aiemmin tällä viikolla kerrottiin yhdestä uudesta koronan muunnoksesta, jota on todettu Britanniassa.

Iso-Britannian terveysministeri Matt Hancock kertoi, että heidän löytämänsä mutaatio saattaa liittyä Britanniassa tietyillä alueilla todettuun nopeaan tartuntatahtiin.

Sekä Etelä-Afrikan että Iso-Britannian tautimuunnoslöydöksistä on raportoitu Maailman terveysjärjestö WHO:lle.

Lue myös:

    Uusimmat