Koronaviruksen uusi versio jyllää Britanniassa – yli 1000 tunnistettua tapausta

1:16
Newyorkilainen Sandra sai Yhdysvaltojen ensimmäisen koronarokotteen - katso videolta rokotetun ja yleisön reaktio.

Iso-Britanniassa yli 60 paikallista viranomaista on raportoinut koronaviruksen uudesta muodosta. 

Tiedon koronaviruksen uudesta muodosta julkisuuteen toi Iso-Britannian terveysministeri Matt Hancock. Asiasta uutisoi BBC. Hänen mukaansa mutaatiota tutkitaan parhaillaan tarkemmin ja löydöksestä on kerrottu Maailman terveysjärjestö WHO:lle.

– Olemme tunnistaneet yli 1000 tapausta, joissa potilaat ovat sairastaneet tätä versiota koronaviruksesta, Hancock kertoi.

Suurin osa tapauksista on havaittu Iso-Britannian eteläisissä osissa, joissa koronavirus on viime aikoina levinnyt nopealla tahdilla. Hancockin mukaan uusi mutaatio "saattaa liittyä" nopeaan tartuntatahtiin.

Asiaan perehtyneen brittiprofessori Chris Whittyn mukaan uusi koronapainos pystytään tunnistamaan testillä. Birminghamin yliopiston professori Alan McNally suosittelee rauhallista lähestymistä.

– Hysteriaan ei ole syytä. Muunnos ei tarkoita, että virus tarttuisi herkemmin tai olisi vaarallisempi. Sitä kannattaa kuitenkin pitää silmällä, McNally sanoi.

"Tämä on tavallista"

Terveysministeri Hancockilla oli parlamentille myös hyviä uutisia. Hänen mukaansa ei ole olemassa sellaisia todisteita, joiden perusteella Iso-Britanniassa juuri käyttöön otettu koronarokote olisi voimaton uutta tuttavuutta vastaan.

Hancock lisäsi myös, että koronaviruksen uuden version aiheuttama sairaus vastaa vakavuudeltaan viruksen perusversiota.

Professori McNallyn mukaan meneillään on laaja tutkimus, jossa viruksen uuden muodon syntyä pyritään ymmärtämään.

– Tämä on tavallista viruksen kehitykselle. Oletamme, että uusia muunnoksia koronaviruksesta tulee ja menee, McNally totesi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja