Etätyösuositus jatkuu koronan kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla syyskuun loppuun asti

Suomen yrittäjien kyselyn mukaan etätyöskentely on edelleen erittäin suosittua 2:17
Suomen yrittäjien kyselyn mukaan etätyöskentely on edelleen erittäin suosittua.

Etätyösuositus jatkuu ensi kuun loppuun asti kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Aiheesta tiedottavat valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Ministeriöt eivät esitetä suositusta muutettavaksi, koska rokotuskattavuus ei ole epidemiatilanteeseen nähden riittävä. 

– Suositus jatkuu 30. syyskuuta asti kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Etätyösuosituksen voimassaolon perusteita arvioidaan uudelleen ensi kuun puolivälissä, tiedotteessa todetaan.

Epidemian luonne muuttunut

Epidemian luonne on ministeriöiden mukaan muuttunut alkukesän jälkeen, ja tartuntoja todetaan tällä hetkellä niin paljon, että epidemiatilanne voi heiketä nopeasti rokotusten etenemisestä huolimatta. 

– Lisäksi koronatartunnat ovat tällä hetkellä pääasiassa delta-muunnosta, joka tarttuu helpommin kuin muut todetut muunnokset. Laajalla etätyöllä on arviointien perusteella rajoitettu taudin leviämistä.

Ministeröistä kerrotaan lisäksi, että koska rokotuskattavuus on nousussa, valmistelutyö siirtymisestä etätyöstä hybridityöhön aloitetaan.

Kansallisella tasolla siirtymistä hybridityöhön valmistellaan Työterveyslaitoksen, ministeriöiden, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja työmarkkinajärjestöjen kesken.

Lue myös:

    Uusimmat