Esapekka Lapilta yllättävä Suomi-vertaus Kroatian MM-rallista – "Hauskaa se on silti"

Esapekka Lappi ajaa rallikauden toisen kilpailunsa ensi viikolla Kroatiassa, kun MM-sarja jatkuu asvaltilla.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Pieksämäkeläisen vuosi lähti hienosti liikkeelle Ruotsin MM-rallissa helmikuussa, kun Lappi nappasi kolmannen sijan. Lappi kuitenkin muistuttaa, että lumirallin olosuhteet olivat miehelle huomattavasti tutummat kuin pidon vaihteluista ja hypyistä tunnettu Kroatian asvalttikisa, joka ajetaan nyt toista kertaa.

Viime vuonna Lappi ei ollut Kroatiassa mukana, joten kyseessä on suomalaiskuljettajalle täysin uusi kokemus.

Juttu jatkuu videon alla. 

Hurjaa rallirytinää! Kalle Rovanperä rajusti ulos heti Kroatian MM-rallin alussa 1:47
Viime vuoden Kroatian MM-rallin dramaattisin suomalaishetki: Kalle Rovanperä keskeytti rajusti jo avauserikoiskokeella. 

– Ruotsin ralli oli hieno startti kaudelle. Toivon, että voin ottaa itseluottamuksen siitä kisasta mukaani, mutta ne olosuhteet minä tunsin hyvin ja oloni oli luottavainen. Kroatia on puolestaan täysin uusi ralli minulle, Lappi toteaa.

– Odotan silti innolla, mihin voin siellä yltää. Auto ainakin tuntui erittäin hyvältä testeissä. En ollut ajanut pitkään aikaan asvaltilla. Oli vaikuttavaa, kuinka kova pidon määrä sillä alustalla on.

Testien perusteella Lappi odottaa erittäin hienoa kisaa. Toyotan tehdastallin kolmatta GR Yaris Rally1 -autoa Sebastien Ogierin kanssa jakava Lappi hakee tasaista suoritusta.

– Asvaltilla pystyi todella tuntemaan, miten paljon lisätehoa hybridiyksikkö tuottaa. Tiet olivat vähän Suomen rallin tyyppisiä, kun ylityksiä ja nyppyjä on paljon. Se ei ole ihan tyypillistä asvalttirallissa, mutta hauskaa se on silti, Lappi summaa.

– Kroatiassa pätkillä on myös paljon likaa tiellä. Sellaisilla osuuksilla minulla riittää yhä opeteltavaa. Haluan ajaa hyvän suorituksen ja ehjän kisan. Olen luottavainen, että pystymme siihen.

Kroatian MM-ralli käynnistyy ensi torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisa starttaa perjantaina aamuna. Ohjelmassa on yhteensä 20 pikataivalta ja noin 290 EK-kilometriä. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat