Kalle Rovanperällä kiperä haaste Kroatian MM-rallissa – "Pitää vain yrittää selviytyä"

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperän lähtökohdat kauden kolmanteen MM-ralliin ovat loistavat, sillä MM-sarjan johtajana Toyota-kuski pääsee ensimmäisenä autona reitille.

Kroatian asvalttipikataipaleista Rovanperällä ei kuitenkaan juuri ole kisakokemusta, sillä viime vuonna ralli päättyi jo reilun kolmen kilometrin ajon jälkeen ulosajoon, eikä suomalaiskuljettaja voinut enää kilpailua jatkaa.

– Olen odottanut jo kovasti, että pääsen taas ajamaan. Se on aina hyvä merkki. Ajettuna on vasta kaksi rallia, mutta on tietenkin mukavaa, että pisteitä on tullut hyvin. Olemme samassa tilanteessa kuin viime vuonna, mutta toivottavasti onnistumme tällä kertaa paremmin Kroatiassa, Rovanperä sanoo.

– Haaste on iso, koska me emme sitä kokemusta pätkistä viime vuonna saaneet. Olemme kuitenkin olleet vastaavassa tilanteessa, sillä kilpailijoillamme on monesti ollut enemmän kokemusta. Pitää vain yrittää selviytyä mahdollisimman hyvin.

Juttu jatkuu videon alla. 

Suomen MM-rallin reitti julkaistaan 10:33
Suomen MM-rallin reitti julkaistiin maaliskuun alussa – Jari-Matti Latvala ja Janne Ferm kertoivat näkemyksensä.

Kauden avauskisassa Monte Carlossa Rovanperä oli ensin todella kaukana kärjen vauhdista, mutta asvalttiajaminen kehittyi kisan edetessä. Rovanperä ajoi Kroatian MM-rallia valmistavat testit viime viikolla ja kokee, että tuntuma uuteen Rally1-kilpuriin on selvästi parempi.

– Testeissä sain varsin hyvän fiiliksen autoon. Mielestäni olemme myös kehittyneet auton suorituskyvyn suhteen. Toivottavasti se näkyy myös kilpailussa, jyväskyläläinen summaa.

Kroatian MM-ralli käynnistyy ensi torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisa starttaa perjantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina.

Rovanperän johto MM-sarjassa on 14 pistettä ennen Hyundain Thierry Neuvillea

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat