Eroon bakteereista! Milloin viimeksi puhdistit nappikuulokkeesi?

Pitkiä aikoja korvissa viihtyviä nappikuulokkeita tulee harvoin puhdistettua. Nyt on aika muuttaa tapoja.

Kuunteletko musiikkia lenkillä ja työmatkalla? Kun pidät nappikuulokkeita pitkiä aikoja korvissasi, niihin kerääntyy likaa – niin mikroskooppisia pöpöjä kuin näkyvää vaikkuakin.

Muutama vuosi sitten tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että kuulokkeiden käyttö lisää bakteerien kasvua korvissa. Jos lainaat kuulokkeita ystävillesi, bakteerit pääsevät myös tarttumaan johtaen pahimmassa tapauksessa kivuliaaseen korvatulehdukseen.

Nappikuulokkeet saavat aikaan lämpöä korvakäytävässä, jolloin vaikku ja öljyt kasaantuvat herkemmin kuulokkeen pintaan. Koska et tietenkään voi upottaa niitä suoraan veteen ja vain ravistella kuivaksi, kannattaa ottaa tavaksi puhdistaa ne säännöllisesti.

Yksinkertaisten ohjeiden avulla puhdistat kuulokkeet ja kuuletkin niillä paremmin!

Tee näin: Käytä hellävaraista puhdistusainetta, laimenna esimerkiksi tiskiainetta lämpimällä vedellä. Huomioi, että tällä vain pyyhit kuulokkeet puhtaaksi, sillä niitä ei saa upottaa veteen. Huomioithan, että liiallinen määrä saippua saattaa jättää jäämiä kuulokkeisiin ja liiallinen määrä vettä puolestaan voi hajottaa ne. Kasta siis liina vain ihan pieneen määrään saippuaseosta ja pyyhi sillä kuulokkeet hellästi puhtaaksi. Pyyhi lopuksi vielä puhtaalla, kuivalla liinalla.

Jos kuulokkeiden metallipinnassa on erityisen paljon likaa tai pölyä, ota kuiva hammasharja ja harjaa pinta puhtaaksi.

Lähteet: Popsugar, Express

Lue myös:

    Uusimmat