Ernest Lawson sai Putous-sketsistä yhtäkkiä valtavan palauteryöpyn – löi näyttelijän ällikällä

4:20
Ernest Lawson esitti uutta suuntaa hakevaa Juha Tapiota.

Ernest Lawson kirjoittaa Instagram-tilillään koskettavasti parodiasta, josta tuli hänelle henkilökohtaisesti erityisen merkittävä roolisuoritus.

Näyttelijä Ernest Lawson hauskuutti Putous-yleisöä kauden avausjaksossa esittämällä parodian iskelmätähti Juha Tapiosta. Näyttelijä kertoo roolisuorituksen taustalla kyteneestä tunnemyrskystä tuoreessa Instagram-päivityksessään.

– Ajattelin julkaista tämän kiitollisuuspostauksen vasta kauden jälkeen, mutta mitäpä sitä lykkäämään. Tätä Putous-kautta on takana vasta kaksi jaksoa ja olen jo nyt päässyt tekemään yhdet urani itselleni merkittävimmistä rooleista, Lawson kirjoittaa.

Lawson kertoo, että tämän kevään Putous-lähetyksien suunnittelussa on alusta saakka ollut puhe siitä, että mukaan tulee aiempaa enemmän artisti- ja julkkisparodioita. Yksi jo nähty artistiparodia oli Juha Tapio, jota näyttelemään Lawson valikoitui siksi, että Putouksen ohjaajan, Niina Lahtisen mielestä Lawsonin tulkinta artistin biisistä kuulosti eniten alkuperäisartistilta. Lawson oli valinnasta yllättynyt.

– Olin itse varmaan ainoana tyyppinä vielä viikkoa ennen lähetystä vähän vaikeana, että ehkä se rooli pitäisi nimetä Juha Fabioksi, tai jotenki ”selittää”, että miksi se on tummaihoinen. Aattelin, että katsojia varmasti ärsyttää, kun ”enhän mä näytä siltä yhtään.”

Yleisö teki kuitenkin pian lähetyksen jälkeen selväksi mielipiteensä. Tämä yllätti Lawsonin.

– Aloin saada älyttömän määrän viestejä, joissa kehuttiin lauluääntäni ja hahmoa ja jopa, että: ”Sä näytit ihan Juha Tapiolta!” Olin aliarvioinut sekä katsojia että ennen kaikkea itseäni, Lawson kirjoittaa.

Näyttelijä kertoo oppineensa teatterin ja impron myötä, että lavalla kaikki on mahdollista. Jostain syystä tämän ajatusmaailman omaksuminen on kuitenkin tuntunut vaikeammalta televisiokameroiden edessä.

– On kuitenkin ollut ilo todistaa, että vuoden 2019 Suomessa, me nähdään parhaaseen katseluaikaan koko perheen ohjelma, jossa kaikki on oikeasti mahdollista, Lawson summaa. 

Putous MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa lauantaisin kello 19.30.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja