Putous-ohjaaja teki yllättävän valinnan – Ernest Lawson tajusi tärkeän viestin: "Olen todella kiitollinen"

Ernest Lawsonille parodia Juha Tapiosta oli henkilökohtaisesti merkittävä roolisuoritus.

Näyttelijä Ernest Lawson hauskuutti Putous-yleisöä kauden avausjaksossa esittämällä parodian iskelmätähti Juha Tapiosta

Kepeä sketsi merkisi rooliin valitulle Lawsonille poikkeuksellisen paljon. 

– En ole ehkä tietoisesti sitä ajatellut, mutta tuntuu, että jos tehdään artistiparodia, niin mä en koskaan edes lähde niihin että: "Hei, minulla olisi tällainen idea", Lawson paljastaa. 

– Jos tulee Obama, niin voin tehdä Obaman, tai jos tulee Jani Toivola, niin voin tehdä Jani Toivolan. 

Yhtenevän ulkonäön sijaan ohjaaja Niina Lahtinen kuitenkin lähti arvioimaan näyttelijöiden lauluääniä. Lawsonin ääni sopi rooliin parhaiten, ja hänestä tehtiin Tapio.

Tärkeä viesti katsojille

Valinnan myötä näyttelijä oivalsi voivansa todella tehdä kaikennäköisiä rooleja.

– Tuntui että vitsi miten siistiä, että miten tärkeää, että minut, tummaihoisen kaverin, voi laittaa sketsiin esittämään Juha Tapiota ja se ei ole enää vuonna 2019 mikään juttu!

Lawson iloitsee saamastaan palautteesta, jossa kukaan ei ole kritisoinut tämän valintaa rooliin. Päinvastoin, yleisö on ihastellut, kuinka juhatapiomainen mies oikeastaan oli. 

Lawson korostaa, että vaikka teatterissa yleisö ottaa helpommin vastaan hahmosta poikkeavan näyttelijän, on näitä rajoja vaikeampi rikkoa televisiossa. Hänen mielestään on hienoa, että Putous omalta osaltaan tuo moninaisuutta myös televisioviihteeseen. 

– Olen todella kiitollinen Niinalle, ja onnellinen siitä, että kun kodeissa on kaiken näköisiä, kaiken värisiä ja kaikista kulttuuritaustoista tulevia lapsia, niin me luomme sitä kuvaa, mikä on normaalia ja tavallista ja mihin kaikki lapset pystyvät, Lawson hehkuttaa.

Putous MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa lauantaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat