"Erittäin kova isku", Matti Vanhanen sanoo Nesteen kovasta yt-pommista – pääministeri Marin vakuuttaa: "Valtio on työntekijöiden tukena"

3:33
Hallituksen budjettiriihi alkoi tänään – polttoaineiden verotukseen tulossa 100 miljoonan euron korotus, katso valtiovarainministeri Matti Vanhasen haastattelu kokonaisuudessaan!

Hallituspuolueiden puheenjohtajat eli niin sanottu viisikko sekä valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) ovat keskustelleet Säätytalolla ainakin työllisyyskokonaisuudesta ja kilpailukyvystä.

Budjettiriihen alla Neste kertoi tutkivansa öljytuotteiden jalostamotoimintojen lakkauttamista Naantalissa. 

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen mukaan Nesteen yt-pommi on kova isku, sillä toteutuessaan suunnitelmat tarkoittavat enintään 470 työpaikan vähenemistä.

– Kyllä se on erittäin kova isku. Varsinkin, kun se tarkoittaa kokonaisen jalostamotoiminnan lopettamista, Vanhanen kommentoi uutista Seitsemän uutisissa. 

Marin vakuuttaa: Työntekijät eivät jää yksin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tänään Twitter-tilillään keskustelleensa Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutasen kanssa Nesteen tekemään sulkemispäätökseen liittyen. 

Pääministeri vakuuttaa tviitissään, ettei jalostamon työntekijät jää vaikeassa tilanteessa yksin. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

– Valtio on työntekijöiden ja alueen tukena vaikeassa tilanteessa. Keskustelu ratkaisujen löytämiseksi jatkuu, Marin kirjoittaa.

Polttoaineveroon 100 miljoonan euron korotus

Vanhasen mukaan uutinen kertoo osaltaan myös siitä, että fossiiliset polttoaineet alkavat olla hiljalleen menneen talven lumia. 

– Samalla se kertoo siitä, että kyllä tämä fossiilisen energian aikakausi – asteittain se on hiipumassa. Tämäkin ratkaisu liittyy siihen. 

Viisikko ja Vanhanen ovat käyneet tänään keskustelua myös ilmastotoimista. Vanhasen mukaan hallitusohjelmassa on tarkat määritelmät fossiilisten polttoaineisiin liittyviin korotuksiin. 

– 100 miljoonan euron korotus tehdään ja se tullaan käymään ensi vuotta koskien, Vanhanen sanoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja