Erilaiset äidit jatkuu AVAlla uusin jaksoin – tätä on luvassa!

Viime syksynä AVAlla katsojia liikuttanut Erilaiset äidit pyörähtää käyntiin maanantaina 9.9. upouusin jaksoin. Ilahduttavia, koskettavia ja puhuttelevia tarinoita on tarjolla tälläkin kertaa. Ohjelman uutena juontajana toimii Pipsa Hurmerinta.

Tuskin mikään mullistaa elämää yhtä perusteellisesti kuin lapsen syntymä. Raskauden, syntymän ja vanhemmuuden ympärillä käydään jatkuvasti vilkasta keskustelua, siitä mikä on lapsen parhaaksi.

Erilaiset äidit -ohjelma tuo keskusteluun uusia näkökulmia esittelemällä 10 toisistaan hyvin erilaista rohkeaa äitiä ja perhettä valmistautumassa uuden ihmisen syntymään. Ohjelman toisella tuotantokaudella päästään tutustumaan mm. kahden äidin sateenkaariperheeseen, anoreksiasta toipuvaan äitiin ja kuudetta lastaan odottavaan mormoniperheeseen sekä seuraamaan vankilassa esikoistaan odottavan nuoren äidin arkea.

Ohjelmaa juontaa tällä kaudella entinen malli ja Top Chef-tuomari Pipsa Hurmerinta. Lue millaisia tarinoita tulevalla kaudella tullaan käsittelemään!

Twiittaa sarjasta hashtagillä #erilaisetäidit. Keskustele Erilaiset äidit -sarjasta ohjelman Facebook-sivulla https://www.facebook.com/erilaisetaidit.

1. jakso: Perhe Keinonen

18-vuotias Natalie odottaa ensimmäistä lastaan. Raskaus tuli yllätyksenä, ja hänen oli aluksi vaikea totutella ajatukseen äitiydestä. Lapsen isä suunnittelee osallistuvansa jossain määrin vauvansa elämään, mutta on lähdössä armeijaan pian lapsen synnyttyä. Sporttinen sinkkuäiti aikookin selviytyä arjesta vauvan kanssa yksin. Suunnitelmissa on aluksi muutto ensikotiin ja sieltä aikanaan omaan kotiin, kun vauvanhoito alkaa sujua. Sporttinen sinkku liikkuu paljon ja käy edelleen raskausaikana salilla monta kertaa viikossa. Ulkonäöstään huolehtivan Natalien on ollut vaikea totutella raskauden aiheuttamiin muutoksiin kehossaan.

2. jakso: Perhe Hirtentreu-Haji

Bussikuskina toimiva Merle on alun perin kotoisin Virosta, mutta asuu nyt Porvoossa syyrialaistaustaisen miehensä, kebabkioskissa työskentelevän Alanin kanssa. Pariskunta odottaa toista yhteistä lastaan, mutta molemmilla on lapsia myös aiemmista suhteistaan. Merlen lapset asuvat muun perheen kanssa Suomessa, mutta Alanin teini-ikäiset pojat ovat edelleen Syyriassa äitinsä kanssa ja pakoilevat pakkoa tarttua aseisiin. Tällä hetkellä pojat ovat piilossa pakolaisleirillä Libanonissa. Samaan aikaan kun Merlen esikoistyttö suunnittelee ylioppilasjuhlia ja perheen kuopus tekee tuloaan maailmaan, on perheellä huolta ja surua kaukana olevista pojista. Alan taistelee sen puolesta, että saisi poikansa muun perheen luokse Suomeen turvaan.

3. jakso: Perhe Vaissi

Kolmekymppinen Marika kuuluu miehensä kanssa mormonikirkkoon ja he ovat vahvoja uskossaan. Mormoniperheiden nuoret avioituivat 18-vuotiaina ja perhe on kasvanut jo viidellä yhteisellä lapsella. Myös kuudennen lapsen odotuksen kohdalla raskausaika on sujunut hyvin. Marika opiskelee Turun yliopistossa lääketiedettä. Mormoniuteen kuuluu vahvasti perhekeskeisyys ja yhteinen tekeminen. Kirkko tarjoaa paljon aktiviteettia lapsille, ja kirkon sääntöjen mukaan mormoniperheet pyhittävät yhden illan viikossa perheelleen. Marika joutuu useasti kohtaamaan ennakkoluuloja uskontoonsa liittyen. Monet luulevat, että runsas lapsiluku johtuu uskonnosta, vaikkei asioilla suoranaisesti olekaan mitään tekemistä toistensa kanssa. Lääketieteen opiskelut ovat lieventäneet ennakkoluuloja Marikan kohdalta.

4. Perhe Kerminen-Vikman

Ria on tullityöntekijä ja ammattiyhdistysaktiivi, joka odottaa yhdessä miehensä kanssa toista lastaan. Vauvan myötä pariskunnan arki muuttuu vilkkaammaksi, sillä sisaruksilla tulee olemaan vain reilu vuosi ikäeroa. Lasten isä on yksityisyrittäjä ja paljon poissa kotoa, joten päävastuu kahden pienen lapsen hoidosta jää Rialle. Tukiverkostoa ei juuri ole. Ria tietää perfektionisminsa asettamat vaatimukset ja sen, että uusi tilanne tuo lisää haasteita. Rian äiti menehtyi viisi vuotta sitten keuhkosyöpään. Ria oli paljon sairaalassa äitinsä tukena ja hänelle kehittyi paha sairaalakammo, joka johtaa jopa paniikkikohtauksiin sairaalatiloissa. Ria ei ole täysin käsitellyt äitinsä kuolemaa vieläkään. Äitiä on ikävä varsinkin nyt, kun toinen pienokainen on syntymässä ja Ria toivoisi, että äiti olisi näkemässä lapsenlastensa kasvavan.

5. Perhe Lancia

Kolmekymppinen turkulainen kotiäiti Jarna tapasi amerikkalaisen juristimiehensä Paulin kymmenen vuotta sitten tämän ollessa Suomessa töissä. Pariskunnalla on ennestään 3- ja 5-vuotiaat lapset, ja nyt he odottavat kaksosia. Tilannetta mutkistaa kuitenkin se, että Paul asuu töidensä vuoksi Yhdysvalloissa ja Jarna on yksin Suomessa pienten lastensa kanssa. Lapset ikävöivät isäänsä kovasti, mutta toistaiseksi tämä ei ole onnistunut saamaan Suomesta töitä. Ikävää lievitetään säännöllisillä Skype-puheluilla, mutta käytännön asiat kuten vauvantarvikehankinnat ja lastenhuoneen remontointi ovat toistaiseksi kokonaan Jarnan harteilla.

6. Perhe De Macsi Mayasi

19-vuotias Fadila ja puusepäksi opiskeleva 23-vuotias Lucas odottavat ensimmäistä, hartaasti toivottua lastaan. Marokkolais-suomalainen Fadila joutui jättämään omat kosmetologiopintonsa kesken vaikean alkuraskauden vuoksi. Fadila on ollut uskossa pienestä pitäen, ja myös Lucas tuli uskoon Fadilan tavattuaan. Molemmat toimivat aktiivisesti helluntaiseurakunnassa. Angolalaistaustaiselle Lucasille perhe ja yhteisöllisyys merkitsevät paljon, ja hänen sukulaisensa ja kaverinsa vierailevat usein pariskunnan luona. Perhekodissa kasvaneen Fadilan ja entisen lapsisotilaan Lucasin rankat lapsuudet varjostavat raskausaikaa. Vahva usko Jumalaan auttaa kuitenkin selviytymään vaikeista muistoista.

7. Perhe Sandelin

27-vuotias Sabrina aloitti siskonsa kanssa huumeiden käytön lukioikäisenä ja jäi heti koukkuun. Edes positiivinen raskaustesti ei saanut häntä lopettamaan, mutta muutaman kuukauden odotuksen jälkeen hän jäi kiinni ja tuomittiin vankeuteen huumausainerikoksesta. Vankilaan joutumisen jälkeen Sabrina on pysytellyt kuivilla lapsensa vuoksi ja jopa erossa tupakasta. Sabrina kokee ensimmäistä kertaa elämässään haluavansa aidosti ja lopullisesti eroon päihteistä kohti uutta alkua. Odotusta ja päihteettömyyttä varjostaa kuitenkin pelko lapsen sijoituksesta syntymän jälkeen. Saavatko äiti ja lapsi pysyä yhdessä?

8. Perhe Hartikainen-Sauerland

Veera ja hänen lähitukihenkilön töitä tekevä poikaystävänsä Stefan asuvat Tampereella ja odottavat ensimmäistä lastaan. Veeran raskausajasta ei hulinaa puutu. Ennen esikoisen saapumista Veera ja Stefan aikovat ehtiä naimisiin ja vuoden suurin roolipelitapahtuma lähestyy. Entä selviääkö isä synnytyksestä pyörtymättä?

9. Perhe Karppanen-Pihlajamaa

Lähihoitajana työskentelevä Laura tapasi puolisonsa, asiakasneuvojana toimivan Marin Irc-galleriassa kuusi vuotta sitten. Pariskunta rekisteröi suhteensa kahden vuoden yhdessäolon jälkeen. Marilla on aiemmasta heterosuhteestaan 9-vuotias Antero-poika, jolle Laura on kuin toinen äiti. Pariskunta suunnittelee hankkivansa myös Lauralle Anteron virallisen huoltajuuden adoption kautta. Anterolla on kehityshäiriö, joka vaatii tiettyjä järjestelyjä perheessä. Koska Mari on jo synnyttänyt, saa Laura kantaa yhteisen, keinohedelmöityksellä alkunsa saaneen lapsen. Pariskunnan oli aluksi vaikea kertoa lähipiirilleen seksuaalisesta suuntautumisestaan. Vaikka molempien sukulaiset ja työkaverit ovat nyt tottuneet ajatukseen, kohtaavat Laura ja Mari yhä jonkin verran ennakkoluuloja sateenkaariperhettään kohtaan.

10. Perhe Huttunen-Väätäinen

Turkulainen parikymppinen kotiäiti Emilia ja hänen sähköasentajaksi opiskeleva, huonekaluja valmistava miehensä odottavat toista lastaan. Kun pariskunnan ensimmäisen lapsi oli syntynyt, Emilia vierasti muuttunutta kehoaan. Kuten moni synnyttänyt nainen, myös ulkonäöstään huolehtiva Emilia toivoi pääsevänsä pian takaisin entisiin mittoihinsa. Laihduttaminen eteni kuitenkin liian pitkälle ja hän sairastui anoreksiaan. Vaikka Emilia on toipunut hyvin ja saa jatkuvaa tukea lääkäristä, toisen raskauden myötä kasvava vatsa ja kehon muutokset aiheuttavat ristiriitaisia tunteita. Myös synnytys on alkanut pelottaa nuorta äitiä.

Erilaiset äidit jatkuu uusin jaksoin AVAlla 9.9. klo 21.

Mitä sarjan ensimmäisen tuotantokauden äideille kuuluu nyt? Ota selvää!

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja