Erikoislääkäriltä poikkeuksellinen ehdotus Mediuutisissa: Aletaan tartuttaa koronaa hallitusti hoitohenkilökuntaan immuniteetin saamiseksi

Ovatko sairaanhoidon resurssit jo äärirajoilla? 8:35
Ovatko sairaanhoidon resurssit jo äärirajoilla? HUSin diagnostiikkajohtaja vetoaa rajumpien koronarajoitusten puolesta.

Erikoislääkäri Jyrki Joensuu kirjoittaa Mediuutisten mielipidepalstalla, että hoitohenkilökunta kannattaisi tartuttaa koronavirukseen immuniteetin takia.

Joensuun mukaan nyt jo pitäisi olla tiedossa ja julkistettu, saako sairastettu koronainfektio aikaan immuniteetin.

– Jos niin on, kannattaa immuniteettia ryhtyä hallitusti hankkimaan sairaanhoitohenkilöstölle, yleislääketieteen ja psykiatrian erikoislääkäri Jyrki Joensuu kirjoittaa.

Rokottamaton hoitohenkilöstö muodostaa pitkäaikaisen epävarmuustekijän, sekä itselleen että potilaille, ja koko järjestelmälle, Joensuu toteaa.

– Syntyy karanteenin tarpeita kerta toisensa perään. Ryhdytään siis rokottamaan heti luonnonmenetelmällä.

Joensuu ehdottaa, että hoitohenkilöstöä otetaan sadan hengen ryhminä tartutettaviksi koronaan. Ryhmät koottaisiin niin, että yhden työpaikan henkilöstöön ei tule suurta vajausta.

– Tartutetut majoitetaan tyhjiksi jääneisiin lomakeskuksiin. He pystyvät siellä hoitamaan itseään ja toisiaan riittävästi. Heille järjestetään sopivaa täydennyskoulutusta aikansa kuluksi.

Immuniteetin saatuaan he palaavat töihin varmoina tekijöinä.

– Tämä rokotusoperaatio jatkuu pari kuukautta. Epidemian ollessa pahimmillaan meillä on työkykyinen ja terve henkilöstö, joka ei edes suojavarustusta itsensä vuoksi tarvitse. Hanke olisi kannattanut aloittaa jo helmikuussa, kun tajuttiin mistä on kysymys. 

Lue myös:

    Uusimmat