Erikoinen ihotrendi rantautumassa Suomeen – varo!

Rapakon takaa Suomeenkin rantautumassa oleva erikoinen trendivillitys on syytä unohtaa jo ennen sen käyttöönottoa.

Kosmetiikka-asiantuntija Päivi Kousa muistuttaa, että auringolta suojaavia aineita tulisi käyttää maltilla. Kousa varoittelee maailmalla leviävästä trendistä, jossa uv-suojaa käytetään iholla yötä päivää. Taustalla on ideologia, jossa uv-suojan ajatellaan suojaavan ihoon haitallisesti vaikuttavalta säteilyltä. Todellisuudessa aurinkovoiteiden kanssa on syytä olla varovainen. Tärkeintä on käyttää voiteita silloin kun niitä tarvitsee, ja pestä ne hyvin käytön jälkeen.

– Hollywood-tähdet ovat alkaneet laittaa aurinkosuojaa iholleen järkyttäviä määriä, myös öisin. Täytyy kuitenkin muistaa, että aurinkosuojavoiteet sisältävät kemiallisia suoja-aineita. Niitä tulisi käyttää vain tarpeen mukaan.

Kousa kehottaa jäämään trendin ulkopuolelle, sillä aurinkosuojakemikaaleilla voi olla haitallisia vaikutuksia iholle ja ympäristölle.

– Voidetta on turha käyttää yöaikaan. Se lisää kemikaalikuormitusta, jota meillä on jo tarpeeksi.

Myös ympäristövaikutukset on syytä huomioida voiteiden käytössä. Tällä hetkellä auringonsuojakemikaalit on todettu turvallisiksi kuluttajille, mutta mahdollisista ympäristövaikutuksista ei olla vielä täysin varmoja.

– Ei kuitenkaan tiedetä, mikä tilanne on, kun aineita on käytetty 20–30 vuotta. Vaikutukset voivat näkyä pitkällä viiveellä allergiana ja ärsytysreaktioina.

Iho kannattaa myös pestä huolellisesti ja hyvin rasvojen käytön jälkeen, vettä jykevämmällä aineella.

– Suojavoiteet ovat usein vedenkestäviä ja öljypohjaisia. Pesuun voi käyttää samoja aineita, joita käyttää meikinpuhdistamiseen. Kaikkein herkimmän ihon puhdistusemulsio ei välttämättä pese vahvaa suojavoidetta pois tarpeeksi hyvin.

Lue myös:

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja