Erika Vikman rohkeasta tyylimuutoksestaan: "Piti ottaa harha-askeleita"

9:21
Miltä Vikmanista tuntuu olla roolimalli? Katso haastattelu videolta!

Erika Vikman puhui tyylistään Kesäterassi-ohjelmassa.

Keskusteluohjelma Kesäterassi  jatkui uusin jaksoin maanantaina 5. heinäkuuta. Kauden starttijaksossa Lorenz Backmanin jaTuija Pehkosen vieraiksi saapuivat  Kari Aihinen ja Jaakko Saariluoma sekä Erika Vikman.

Jaksossa Vikman puhui rohkeudesta ja häpeästä. Hän esitteli reilu vuosi sitten Uuden Musiikin Kilpailussa  Cicciolina-kappaleen myötä suomalaisille uuden, rohkean tyylinsä

– Se oli tavalla helppo tie, kun oli jo monta vuotta tiennyt, mitä haluaa. Koko ajan mun sisällä kiehui, tiesin, että sieltä on tulossa ulos asioita. Se oli oikeastaan vaan vapauttavaa. Se ei vaatinut rohkeutta, vaan sitä, että päästää oman itsensä irti. Sen jälkeen on ollut tosi helppo olla, kun saa tehdä työkseen sitä, mitä kokee olevansakin, Vikman kuvailee haastattelussa.

– En ollut varmaan vuosia sitten tarpeeksi rohkea ilmaisemaan sitä, mitä haluaisin ilmaista. Ja se vaati oikeanlaisen tiimin ympärille, joka uskoo muhun ja ymmärtää, mitä haluan ja miten saadaan kanavoitua ulos oikealla tyylillä se mun sisäinen juttu.

Vikman on osallistunut useisiin laulumittelöihin, hän muun muassa voitti vuonna 2008 Tangojuniori-kilpailun tyttöjen sarjassa. Tämän jälkeen hän on ottanut osaa Ponnahduslauta-laulukilpailuun vuonna 2010. Hän osallistui myös Idols-kisaan vuonna 2013. Kilpailussa samaan aikaan nähtiin muun muassa Alma Miettinen. Tangokuningattareksi hänet kruunattiin vuonna 2016.

Kesäterassin haastattelussa hän kertoo uransa alkaneen 15-vuotiaana, kun alkoi hankkia itselleen keikkoja juhlista pianistin kanssa.

– Olin päättänyt jo silloin, että haluan olla viihdyttäjä, artisti, mutta vei aikansa löytää oikea tyyli mulle. Kokeilin erilaisia juttuja. Vaikka tango on upea laji ja arvostan kaikkia tangon piirissä olevia, ehkä huomasin, että se yleisö ei ole jotenkin tyytyväinen muhun ja mä en ollut itsekään tyytyväinen mitä tein. Tunsin, etten saanut itseäni kunnolla auki siinä lajissa.

– Piti ottaa harha-askeleita, että löyty se mun juttu, hän summaa. 

Katso koko haastattelu ylhäällä olevalta videolta!

Kesäterassi arki-iltaisin klo 19.30 alkaen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja