Epärehellinen mies käytti työpaikkojaan törkeästi hyväksi – huijasi Biltemasta yli 43 000 euroa

Latvialaisen pommimiehen syytteet nurin, Pyynikin munkkikahvilan kavallus, vääriä euroseteleitä liikkeellä 5:14
Vinkkimiehet kävivät läpi, miten kahvilassa työskennellyt mies kavalsi 300 000 euroa kahvilasta.

Espoolaismies käytti työnantajiensa luottamusta hyväkseen ja tehtaili rikoksia kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

Mies oli töissä Biltemassa ja käytti vuosina 2014–2015 runsaan vuodenhyväkseen yrityksen valvonnassa ja tarkkuudessa olleita puutteita tehtailleen edukseen tekaistuja asiakaspalautuksia, joista annetut hyvitykset hän pisti omiin taskuihinsa. Biltemalle aiheutettiin huijauksilla lopulta 43 000 euron vahinko. Syyttäjä oli pitänyt vahinkoa yli 100 000 euron suuruisena.

Vei koulusta työpaikan avaimilla 3000 euroa

Miehen rikokset eivät jääneet näihin, sillä vuonna 2017 hän oli ostanut baarissa varastetun kultataskukellon, jonka oli pantannut voitolla.

Myöhemmin vuonna 2018 hän oli työskennellyt Espoon kaupungin tilapalveluissa ja työnsä kautta saamillaan avaimilla tunkeutunut Lintumetsän kouluun vieden koulun arkistotiloista kaksi lukittua lipasta. Mies porasi lippaat auki ja sai niistä yhteensä 3000 euroa käteistä.

Aiempiakin samankaltaisia rikoksia tilillään

Miehellä oli tilillään myös vanhastaan useita tuomioita omaisuusrikoksista, ja hänet on aiemminkin tuomittu työnantajaan kohdistuneesta kavallusrikoksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1978 syntyneen miehen törkeästä kavalluksesta, tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta, petoksesta ja varkaudesta 1 vuoden 6 kuukauden vankeuteen.

Hänen vuonna 1981 syntynyt puolisonsa tuomittiin tuottamuksellisesta rahanpesusta ja lievästä petoksesta kolmen kuukauden ehdolliseen tämän otettua vastaan kavalluksella hankittuja rahoja ja haettua Kelalta perusteetta tukea.

Lue myös:

    Uusimmat