Ensiarviot Samsungin taittuvanäyttöisestä Galaxy Foldista julki – positiivinen vastaanotto uudenlaiselle älypuhelimelle

Samsungin ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin Galaxy Fold tulee ensimmäisillä markkinoilla myyntiin jo 26. huhtikuuta ja Euroopassakin, Suomi mukaan lukien, 3. toukokuuta.

Nyt Samsungin uutuudesta on julkaistu ensimmäiset ensikokemusarviot maailmalta.

Galaxy Foldin ennakkomyynti alkaa Telian, Elisan ja DNA:n kanssa 26. huhtikuuta, jolloin suomalaiset voivat tehdä varauksen saadakseen laitteen ensimmäisten joukossa koko maailmassa. Toimitukset alkavat 3. toukokuuta Samsung.comista, Telialta, Elisalta ja DNA:lta tilanneille.

Suomessa tuodaan saataville rajallinen määrä Galaxy Fold -laitteita. Galaxy Foldin suositushinta on 2 100 euroa, ja kaikkien tilausten mukana toimitetaan langattomat Galaxy Buds -kuulokkeet, kevlar-suojakuori sekä vuoden vakuutus Samsung Care+ -palvelun kautta.

Ensiarviot laitteesta vaikuttavat kokonaisuutena varsin positiivisilta. Laite tuntuu pikaisten testien perusteella laadukkaalta.

”Puhelin tuntuu jämäkältä ja yllättävän premiumilta. Avaus- ja sulkemismekanismi on sulava, kiitos suuren kyljeltä löytyvän saranan, ja se tekee myös puhelimen ”siivistä” kapeamman tuntuiset”, arvioi CNETin Jessica Dolcourt.

Ennakkoon taittuvanäyttöisissä laitteissa yksi ehdottomasti suurimman mielenkiinnon kohteita on käytännössä muovipintaisen näytön ja erityisesti sen taitoskohdan tuntuma. Tämä aspekti saa huomiota myös ensikokemuksissa.

”Rypyn voi nähdä sivusta katsottaessa, mutta se pääosin katoaa näkyvistä katsottaessa suoraan edestäpäin. Rypyn voi myös tuntea, mikä on hieman häiritsevää. Mutta siitä pääsee yli”, toteaa The Vergen Dieter Bohn.

Myös Galaxy Foldin koko suljettuna on huolestuttanut, mutta ainakin ensikokemusten perusteella myös sen kanssa voi elää – ja vastapainoksi saa tarvittaessa suuren näytön. Galaxy Fold on suljettuna 15,5 millimetristä 17 millimetriin paksu. Painoa sillä on 263 grammaa.

Alta löytyvät videolla The Vergen ja CNETin ensikokemukset Galaxy Foldista. Videoilla nähdään muun muassa, kuinka Galaxy Foldilla onnistuu useamman sovelluksen käyttö rinnakkain.

Galaxy Foldin päävärit ovat hopeinen Space Silver ja musta Cosmos Black, mutta Samsungin mukaan kuluttajat voivat ensimmäistä kertaa myös suunnitella itse Samsung-puhelimensa ulkonäön yhdistämällä Martian Green- ja Astro Blue -värejä kahteen korostusväriin laitteen kehyksessä sekä saranassa. Tilauksen mukaan valmistettu Samsung Galaxy Fold tulee saataville ainoastaan Samsungin omaan verkkokauppaan osoitteessa samsung.com.

Galaxy Foldissa on kaksi näyttöä – toinen kannessa ja toinen sisällä.

Kannen Super AMOLED -näytön kuvasuhde on 21:9, koko 4,58 tuumaa ja tarkkuus 1960×840 pikseliä. Se on tarkoitettu pääasiassa nopeampiin toimintoihin, kuten ilmoitusten tarkasteluun, puheluihin ja viesteihin. Sen kautta voi kuitenkin tehdä kaikki samat toiminnot kuin suuremmalla näytöllä.

Avaamalla Samsungin uutuuden taittuu sisältä auki laitteen varsinainen erikoisuus, 7,3 tuuman kokoinen Dynamic AMOLED -näyttö. Sen kuvasuhde on 4,2:3 ja tarkkuus 2152×1536 pikseliä. Kun laite avataan, sammuu kannen näyttö automaattisesti ja sillä auki ollut sisältö tai sovellus avautuu saumattomasti sisäpuolen suuremmalle näytölle.

Yhtäaikaisesti suurella näytöllä saa käyttöön jopa kolme aktiivista sovellusta. Käyttöjärjestelmänä Galaxy Foldissa on Googlen Android 9 Pie Samsungin omalla One UI -käyttöliittymällä.

Samsung Galaxy Fold on ensimmäinen älypuhelin, jossa on käytetty UFS 3.0 -muistia. Kapasiteettia on yhteensä 512 gigatavua ja RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) on 12 gigatavua. Galaxy Foldin tehoista huolehtii 7 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettu kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Akun koko on 4 380 milliampeerituntia ja laite tukee pikalatausta niin langattomasti kuin langallisesti.

Galaxy Foldissa on yhteensä kuusi kameraa, jotta kamera on käytettävissä jokaisessa laitteen asennossa. Kolme kameraa on laitteen takapuolella, kaksi kameraa sisällä ja yksi kamera kannessa. Laitteen sormenjälkilukija on sijoitettu oikeaan kylkeen.

Foldin takapuolella on 12 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella, automaattitarkennuksella ja vaihtuvalla f/1,5-2,4 -aukolla. Sen tukena on 12 megapikselin kaksinkertaisen optisen zoomin tarjoava kamera f/2,4-aukolla, optisella kuvanvakaimella ja automaattitarkennuksella sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla. Avattuna käytettävissä on 10 megapikselin kamera f/2,2-aukolla ja 8 megapikselin syvyystietoja tallentava kamera. Kannessa on 10 megapikselin kamera f/2,2-aukolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja