Ennen julkaisemattomat autokuvat Raisa Räisäsen katoamisillalta saivat aikaan vihjeiden vyöryn – poliisi salamyhkäisenä: "En voi nyt kommentoida tarkemmin"

9:20
Video: Näin tutkinnanjohtaja kommentoi Raisa Räisäsen katoamiseen liittyen julkaistuja kuvia viime viikolla.

Poliisi antoi Raisa Räisäsen katoamistapauksen 20. vuosipäivän tienoilla julkisuuteen kaksi ennen julkaisematonta kuvaa autoista, jotka saattavat liittyä tapaukseen. Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen kertoo nyt, että kuvat ovat poikineet satoja uusia vihjeitä.

Raisa Räisäsen katoamisesta tuli viime viikon keskiviikkona kuluneeksi 20 vuotta. Poliisi antoi vuosipäivän alla tiedotusvälineille kaksi julkaisematonta valvontakamerakuvaa tapaukseen liittyen. Ensimmäisenä kuvat julkaisi Aamulehti.

Ensin uutisoitiin, että valvontakamerakuvissa näkyy sama, Tampereen Hämeenkatua edestakaisin ajanut amerikkalaisvalmisteinen auto. Myöhemmin kävi ilmi, että valvontakamerakuvissa näkyy todennäköisesti kaksi erillistä autoa.

Joka tapauksessa poliisi toivoi vihjeitä kuvien kulkupeleistä. Ja vihjeitähän tuli.

Satoja vihjeitä

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen kertoo, että KRP on saanut kuvien tiimoilta noin 300 yleisövinkkiä. Suurin osa niistä liittyy Tuomisen mukaan autojen merkkeihin ja malleihin.

Joukossa on kuitenkin myös muita vinkkejä.

Tuominen pysyttelee salamyhkäisenä, eikä avaa tarkemmin, millaisia tietoja poliisille on kerrottu.

– On tässä kaikenlaista vihjettä tullut. En voi niitä kommentoida nyt tarkemmin, kun poliisitutkinta kesken. Täytyy sitten tiedottaa erikseen, jos jotain on.

Autojen malleista ollaan melko varmoja

Tuominen kertoo, että kuvien julkaisun jälkeen on saatu melko suuri varmuus siitä, että valvontakamerakuvissa näkyvät autot ovat Buick Electra ja Dodge Aspen.

Electra tallentui valvontakameraan aiemmin illalla, ja Aspen näkyy myöhemmin tallentuneessa kuvassa. Electran kulkusuunta on kuvassa oikealle, Aspenin vasemmalle. Valvontakamerakuvat ovat Raisa Räisäsen katoamisillalta.

Autojen omistajista ei toistaiseksi ole tietoa. Kukaan ei ole ilmoittautunut kuvissa näkyvien autojen omistajaksi.

– Sellaista ei ole, Tuominen sanoo.

Silminnäkijä: Vähäpukeinen tyttö laitettiin autoon

Poliisi kertoi aiemmin, että valvontakamerakuvat julkaistiin, sillä poliisi on saanut silminnäkijähavainnon, jonka mukaan Räisäsen katoamispaikan lähistöllä Tampereen Hämeenkadulla olisi katoamisiltana "laitettu" autoon vähäpukeinen tyttö" 

Silminnäkijähavainnon mukaan autossa olisi ollut useampi mies ja he olisivat taluttaneet nuoren naisen auton takapenkille City Sokoksen edustalla.

KRP:n mukana havainto on tehty juuri niillä kohdin, missä Räisäsen on kerrottu eronneen ystävistään katoamisiltana noin kello 22.50 aikaan.

Silminnäkijähavainto on ollut poliisin pöydällä vuodesta 2007 saakka, mutta valvontakamerakuvia ei ole aiemmin julkaistu, sillä kuvat ovat tallentuneet hieman aiemmin kuin Räisänen on mahdollisesti havaittu viimeisiä kertoja.

Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustasta 16. lokakuuta 1999. Poliisi uskoo nuoren naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi. Katoamista tutkitaan murhana. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja