Mainos

Yllätyskäänne: Raisa Räisäsen katoamiseen liittyen julkaistuissa kuvissa onkin todennäköisesti kaksi eri autoa

9:20
Video: Näin poliisi kommentoi Räisäsen katoamistapausta tänään.

Keskusrikospoliisi on julkaissut uusia kuvia Raisa Räisäsen katoamistapaukseen liittyen. Aiemmin kerrottiin, että kuvissa esiintyisi mahdollisesti sama amerikkalaisvalmisteinen auto. Asiantuntijan mukaan kuvissa on kuitenkin mitä todennäköisimmin kaksi eri kulkupeliä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen kommentoi aiemmin MTV Uutisille, että kuvissa näkyisi todennäköisesti Buick Electra vuosimallia 1982.

Amerikkalaisia autoja yli 20 vuotta Suomeen maahantuonut Kari Koivisto kertoo, että toisen kuvan kohdalla arvio saattaa pitää paikkansa. Toisessa kuvassa on hänen mukaansa selvästi kuitenkin eri auto.

– Autojen sivuprofiilit ovat aivan eri malliset. Jos katsoo kuvia, kylkilistat ovat eri korkeudella. Toisessa (Buickiksi arvioidussa) autossa myös ikkunoiden alareunan listoitukset näyttävät massiivisemmilta.

Sittenkin Dodge Aspen?

Koivisto kertoo puuhailleensa jenkkiautojen parissa yhteensä noin 40 vuoden ajan. Merkit ja mallit ovat siis tulleet tutuiksi.

Hänen arvionsa on, että kello 23.10 tallentuneessa valvontakamerakuvassa näkyy mahdollisesti vuosina 1967-1980 valmistettu Dodge Aspen. Auto kulkee kuvassa vasemmalle.

Aiemmin, kello 22.02 kameraan tallentunut Buick Electraksi epäilty auto voi Koiviston arvion mukaan olla myös jokin muu General Motors -yhtiön tuotos, esimerkiksi Chevrolet Caprice. Kuvassa auto etenee oikealle.

Epävarmuustekijänä on valvontakamerakuvien huono laatu, joka vaikeuttaa autojen tarkkaa tunnistamista. Koivisto on kuitenkin lähes varma arviostaan.

– Voisin sanoa, että noin 80 prosentin varmuudella kyseessä ovat nämä autot.

Koiviston arviosta ensimmäisenä uutisoinut Ilta-Sanomat tavoitti myös tutkinnanjohtaja Paavo Tuomisen, joka toteaa Koiviston olevan todennäköisesti oikeassa. Kuvat autoista julkaisi ensimmäisenä Aamulehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja