Mainos

Silminnäkijän mukaan vähäpukeinen tyttö "laitettiin" autoon Sokoksen edessä – poliisi selittää Raisa Räisäsen katoamisillalta julkaistuja kuvia

9:20
Rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kertoo, mitä kaikkea Räisäsen katoamistapauksesta tiedetään.

Poliisin mukaan Raisa Räisäsen katoamiseen liittyen julkaistiin uusia valvontakamerakuvia, sillä poliisi on saanut silminnäkijähavainnon, jonka mukaan Räisäsen katoamispaikan lähistöllä olisi katoamisiltana ”laitettu” autoon tyttö.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen keskusrikospoliisista kertoo, että silminnäkijän mukaan autossa olisi ollut useampi mies ja että he olisivat taluttaneet vähissä pukeissa olleen nuoren naisen auton takapenkille. Silminnäkijähavainnon mukaan tilanne tapahtui City Sokoksen kohdalla.

– Todistaja on kertonut, että mahdollisesti juuri tänä iltana kun katoaminen tapahtui, Sokoksen edessä olisi tällainen tyttö laitettu autoon. Tätä nyt selvitellään.

Havainto on Tuomisen mukaan tehty juuri niillä kohdin, missä Räisänen katoamisiltana erosi ystävistään noin kello 22.50 aikaan.

Buick Electra?

Tuomisen mukaan havainto on ollut poliisin tiedossa heinäkuusta 2007. Valvontakamerakuvia ei ole tuotu julkisuuteen aiemmin, koska kuvat ovat tallentuneet hieman aiemmin kuin Räisäsestä on mahdollisesti tehty viimeisiä havaintoja.

Poliisi kuitenkin toivoo, että auton omistajasta saataisiin nyt tietoa kuvien julkaisemisen avulla. Autoa ei ole saatu paikannettua esimerkiksi poliisin omien rekistereiden avulla.

– Toivotaan, että tämä autokuva toisi jotain lisävaloa tähän.

Poliisin julkaisemissa kuvissa näkyy Tuomisen mukaan mahdollisesti Buick Electra vuosimallia 1982. Varmuutta ei kuitenkaan ole.

Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustasta 16. lokakuuta 1999. Poliisi uskoo nuoren naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi. Katoamista tutkitaan murhana, sillä muuten rikos vanhenisi huomenna, kun katoamisillasta tulee kuluneeksi 20 vuotta.  

Autokuvat julkaisi ensimmäisenä Aamulehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja